Valikko Sulje

Palveleva Puijon Apteekki

Tervetuloa Puijon Apteekkiin KYSille, apteekkari Jukka Väätäinen toivottaa.

Puijon Apteekki avaa ovensa heti aamusta ja kattavasta lääkevarastosta saavat tarvitsemansa heti mukaan niin KYSin asiakkaat, henkilökunta kuin muutkin kaupunkilaiset ja matkailijat.

Puijon Apteekkiin on kaikkien asiakkaiden helppo tulla, palvelut löytyvät katutasosta ilman erillisiä ovia tai kynnyksiä. Apteekki sijaitsee ottavalla paikalla KYSin pääaulassa, A-oven läheisyydessä ja asioimaan pääsee heti aamusta. Puijon Apteekki avautuu arkisin jo aamuseitsemältä.

Kattava lääkevarasto

KYSin potilaiden ja muiden asiakkaiden tarpeisiin varustellusta lääkevarastosta löytyvät pääosin KYSin lääkärien määräämät lääkkeet, joita muista apteekeista ei välttämättä löydy. Myös kosmetiikkaosaston valikoima on tavallista laajempi.
– Niin lääke- kuin kosmetiikkapuolellakin pystymme palvelemaan varsin kattavasti. Luonnonkosmetiikkaa löytyy sitäkin monipuolinen valikoima, apteekkari Jukka Väätäinen lisää.

Lääkkeet heti mukaan

Apteekin sijainti KYSillä oikaisee monta asioinnin mutkaa. Kiireiset taksiasiakkaat pääsevät asioille omaa kaistaansa pitkin ja lääkärien määräämät lääkkeet saa heti mukaansa ilman kaupunkikierroksia. Taksilla liikuttaessa nopeus on valttia asioinnissa ja maakunnista tulevat asiakkaat asioivat mielellään samassa talossa kuin missä hoitotoimetkin ovat.
– Tietenkään apteekki ei ole vain sairaalan potilaille, vaan meille ovat tervetulleita kaikki kaupunkilaiset ja kauempaankin tulleet asiakkaat, apteekkari Jukka Väätäinen muistuttaa.

Lääkekaappi kuntoon kesäksi

Kevään korvalla moni tekee kodissa ja mökillä perusteellisen suursiivouksen, mutta pääsääntöisesti ainakin yksi kohta unohtuu. Nimittäin lääkekaappi ja sen sisältö. Apteekkari Jukka Väätäinen vinkkaa kurkistamaan kaappiin ja katsomaan onko valikoima ajan tasalla.
– Lähes viidesosa suomalaisista hävittää lääkkeitä roskikseen, viemäriin tai vessanpönttöön. Hyllyltä löytyvät vanhentuneet ja tarpeettomat lääkkeet eivät kuulu jätehuollon hoidettaviksi, vaan ne on syytä tuoda apteekkiin asianmukaisesti hävitettäviksi. Tämän jälkeen onkin hyvä täydentää kodin lääkekaappia ja suunnitella vaikkapa kesämökin lääkekaapin sisältöä, ohjeistaa Väätäinen ja antaa muistilistan lääkekaapin perussisällöksi.
– Särkyyn ja flunssaan kipu/kuumelääke, aikuisille ja lapsille omat valmisteensa, nenätipat/-sumute tukkoisuuteen, kurkkutabletit sekä kuumemittari. Vatsavaivojen varalle ripulilääke, valmiste neste/suolatasapainon säätelyyn, ummetuslääke, närästyslääke, maitohappobakteerivalmiste ja ruuansulatusentsyymivalmiste. Haavanhoitoon desinfioiva puhdistusliuos, antibakteerinen voide, sideharsoa ja sidetaitoksia, teippiä kiinnitykseen, silikoniverkkoa tai rasvataitoksia palovamman varalle sekä erikokoisia ja -muotoisia laastareita, Väätäinen listaa ja lisää muutamia erityisesti kesäaikaan tarpeellisia tuotteita.
– Allergiaan antihistamiinitabletit, hydrokortisonivoide, hyttyspuikko, silmätipat ja kortisoninenäsuihke. Tarpeellisia ovat myös punkinpoistaja, kortisonitabletit käärmeenpuremaan sekä mehiläisen/ampiaisen pistoihin, auringonsuojatuotteet, matkapahoinvointitabletit ja rakkolaastarit sekä sakset ja pinsetit.
Jukka Väätäinen muistuttaa lisäksi, että puhelimeen ja vaikka lääkekaapin oveen kannattaa tallettaa ainakin nämä puhelinnumerot: yleinen hätänumero 112 ja myrkytystietokeskus 09 471 977.

Puijon Apteekki

KYS:n pääaula, A-ovi
puh. 029 340 0290
ma – pe 7 – 18
la – su 11 – 15
puijonapteekki@apteekit.net
www.puijonapteekki.fi