Valikko Sulje

Paok juhlii työn merkeissä

Vuosijuhlan suunnittelutyöryhmässä olivat mukana Kirsti Oikarinen, Hannele Kärkkäinen ja Päivi Marttinen, jonka vasemmalla puolella kolmantena vasemmalta rehtori Hanni-Mari Larronmaa. Juhlalehti on luettavissa myös digilehtenä verkossa.

130-vuotiaan Palvelualan Opisto Kuopion juhlavuosi on sujunut yhdessä oppien ja töitä tehden. Juhlavuoteen on mahtunut niin oppilaitoksen omia kuin yleisölle suunnattuja tapahtumia. Oman juhlalehden sisällöissä kerrataan koulun värikkäitä vaiheita, mutta painopiste on kuitenkin tässä ajassa ja tulevaisuudessa.

PAOK:in juhlavuoden tapahtumat painottuivat syksyyn, perustettiinhan Kuopion Pedagogillinen Keittokoulu 2.syyskuuta 1892. Syyskuussa opiskelijat tekivät päiväretken Tahkolle ja henkilöstö ja kannatusyhdistyksen edustajat nauttivat kaupunginteatterin suurmusikaalista, rehtori Hanni-Mari Larronmaa kertoo.

– 28. lokakuuta vietimme kutsuvieraiden kanssa vuosijuhlaa, mutta silloinkin ohjelma oli laadittu kevyemmäksi kuin menneinä vuosikymmeninä. Ohjelmassa kuultiin esimerkiksi Queenin Bohemian Rhapsody savon murteella laulettuna upean Vox Polaris -kuoron esityksenä, Minna Canthin terveiset aikojen takaa ja historiikki videoesityksenä. 

Ohjelman jälkeen nautittiin perinteisen pitopöydän antimista. Vanhoista perinteistä muistuttivat muun muassa kahvipöydän ”sen seitsemää sorttia” ja erillinen juomapöytä, Larronmaa kertaa juhlaohjelmaa.

Menneestä tulevaan

Marraskuun 10. oli vuorossa avoimien ovien päivä, jonka yhtenä vetonaulana mukana oli tv-kokki Kari Aihinen. Omien luentojensa ohella Aihinen toimi myös yhdeksäsluokkalaisten leivoskilpailun tuomaristossa.

Tärkeä osa juhlavuoden tarjontaa oli myös oma juhlalehti. Syyskuun alussa ilmestyneessä julkaisussa haastateltiin niin nykyisiä kuin entisiä oppilaita, henkilökuntaa, yhteistyökumppaneita ja taustavaikuttajia. Historiajutussa on paljon mielenkiintoista luettavaa Kuopion historiasta kiinnostuneille. Mukana on murtovarkaita, kiinteistön hintatingintää ja tuntemattomia lahjoittajia.

– Juhlavuosi näkyy loppuvuodesta myös aulakahvion lounailla, joilla on tarjolla suosikkimakuja vuosikymmenten takaa. Kaiken kaikkiaan juhlavuosi on sujunut ahkeran työn ja opiskelun merkeissä enemmän tulevaisuuteen kuin menneeseen katsellen, rehtori Larronmaa tiivistää juhlavuoden tunnelmat.