Valikko Sulje

Pariisilaisen kulinaristin savolaisessa mummolassa

Kahvila Kantti henkii kotoisia perinteitä ja keskieurooppalaista kahvilatunnelmaa.

15.6.2021 Museokadulla ovensa avaa Kahvila Kantti. Ravintolamestareiden ravintolaperheen uusin tulokas henkii ainutlaatuista tunnelmaa, kuin pariisilaisen kulinaristin mummola Savossa!

Kahvila Kantissa yhdistyy uusi ja vanha. Viihtyisä ja rento kahvila tulvii valoa suurista ikkunoista, jotka ovat saaneet inspiraationsa paikalla sijainneen VPK:n vanhoista kulkuovista. Vaaleassa kattopaneelissa puolestaan jatkavat elämäänsä Snellmaninpuistosta kaadetut metsälehmukset. Kantti kutsuu olohuonemaisella olemuksellaan kahville, lounaalle tai vaikkapa lasillisille.

Luomua läheltä, torilta ja metsästä

Kahvilapäällikkö Anna Antinjuntti kertoo, että kahvilaan on haettu inspiraatiota niin läheltä kuin kaukaa. Tunnelma on kuin keskieurooppalaisessa kahvilassa, tuotteet taas tulevat läheltä ja ovat vastuullisesti tuotettuja.
– Kotimaisuus, vastuulliset valinnat ja ruoan maukkaus ovat keskeisessä roolissa. Olemme mukana Portaat Luomuun ohjelmassa, joten suosimme luomua. EkoKompassi-ympäristöjärjestelmä puolestaan tähtää ruokahävikin minimoimiseen. Raaka-aineet tulevat läheltä, torilta ja metsästä. Meillä keskieurooppalainen kahvilamiljöö kohtaa puhtaat, kotimaiset kahvilaklassikot ja maut. Tuotteita suunniteltaessa on huomioitu myös perinteet ja historian havina.
Kahvila palvelee paitsi museo- ja kirjastokävijöitä, myös kaikkia kaupunkilaisia. Tiedon ja tarinoiden korttelissa maistuu niin aamupala, salaatti- ja keittolounas kuin korvapuusti ja kahvi.
– Panostamme laadukkaaseen, erinomaiseen kahviin. Lounaalla tarjolla taas on terveellinen, tuore, sesongin raaka-aineista valmistettu päivän keitto, ruokaisa salaatti sekä itsetehty, tuore leipä. Kokenut keittiömestaritiimimme, kahvilassa työskentelevät leipuri-kondiittori Jonna Nissinen ja kokki Jussi Juvonen ovat keittiömestari Sami Kinnusen johdolla suunnitelleet ruokatuotettamme, Antinjuntti kertoo.
Kahvila Kanttiin ovat kaikenikäiset tervetulleita. Lapset voivat herkutella vaikkapa luomupillimehulla ja museoympäristöön sopivalla Mammutti-jäätelöannoksella.

Tarjoilut kokouksiin ja museokierroksille

Kahvila Kantti on keskellä Tiedon ja tarinoiden korttelia ja tapahtumien keskipisteessä. Yhteistyötä museon ja kirjaston kanssa tehdään aktiivisesti. Kokoustiloihin toimitetaan tarvittaessa tarjoilut ja esimerkiksi museokierrosten ja kokouspäivien yhteyteen on mahdollista räätälöidä sopiva paketti ruokailuineen. Kantin upeat puitteet tarjoavat hienot mahdollisuudet myös erilaisille tapahtumille.

Avajaiset kesäkuussa

Kahvila Kantti liittyy keskeiseksi osaksi Ravintolamestareiden Kauppakadun kokonaisuutta, sillä Isä Camillo ja Pannuhuone Gust.Ranin ovat kivenheittoakin lähempänä. Oman henkilöstön lisäksi Kantissa piipahtavat myös muiden yksiköiden rautaiset ammattilaiset. Ravintolamestareiden terassisuora saa kesällä oivallisen lisäyksen, kun kahvilan sali levittäytyy Museokadulle 40-paikkaisen terassin myötä.
– Avajaisia vietetään kesäkuussa. Kahvila Kantin henki ja historia muodostavat kokonaisuuden yhdessä ruoan, musiikin ja palvelun kanssa tiedon ja tarinoiden korttelissa. Olemme olohuone keskellä kaupunkia, tervetuloa viihtymään!

Kotimaisuus ja vastuulliset valinnat ovat tärkeä osa Kahvila Kanttia, Anna Antinjuntti (oik.) ja Johanna Rissanen kertovat.

”Työ merkitsee minulle kehittämistä ja kehittymistä. Työskentelen niin Kuopion Klubilla, Peräniemen Kasinolla kuin Kahvila Kantissakin, mikä tuo monipuolisuutta arkeen. On hienoa, kun eri yksiköiden parhaita käytänteitä voi käytännössä viedä paikasta toiseen. Pidän siitä, että ekologisuus ja kierrätys näkyvät Kantissa, siitä syntyy kotoinen fiilis”.
– Johanna Rissanen

”Kantti on minulle uusi projekti ja haaste. On kivaa päästä tekemään uusia asioita uusilla kokoonpanoilla ja tuoreita käytänteitä kehittäen. Niin työtäni kuin elämää yleensäkin ohjaa ennen kaikkea intohimo siihen, mitä on tekemässä. Se vie eteenpäin. Kantissa näkyy tekemisen meininki”.
– Anna Antinjuntti

Kahvila Kantti

Museokatu 1, 70100 Kuopio
ma – ti klo 9 – 17, ke klo 9 – 19,
to – pe klo 9 – 17, la – su klo 10 – 17
kantti@ravintolamestarit.net
tilavaraukset: myynti@ravintolamestarit.net
www.ravintolamestarit.net
Myös Facebookissa ja Instagramissa