Valikko Sulje

Kuopion Perinnetuotteen kukkokauppa kukoistaa

Moninkertaisesti palkittua kukkoa saa marraskuussa alle puoleen hintaan kauppahallin Ykkösherkusta. Asiantuntevasta ja iloisesta asiakaspalvelusta vastaa Helena Voutilaisen rinnalla Elisa Nurmi.

Autenttiset raaka-aineet ja perinteiset valmistusmenetelmät toivat Kuopion Perinnetuotteen kukoille kolmannen perättäisen ykkössijan kalakukon leivonnan SM-kisoissa. Suosion syy ei ole salainen – tämän aidomman makuista ei kukosta saa.

Kuopion Perinnetuotteen kalakukot valmistetaan APT eli Aito Perinteinen Tuote -nimisuojan mukaisella reseptillä. Suvussa kalakukon leipomisen perinteet ylettävät yli 70 vuoden taakse, ja kukkoja leivotaan nyt jo neljännessä polvessa. Kuopion Perinnetuote Oy ja Ykkösherkku täyttävät tänä vuonna 11 vuotta, minkä kunniaksi kauppahallin Ykkösherkussa on marraskuun ajan kukkoa kaupan 11 eurolla kilo.

– Viime vuonnahan täyttäessämme pyöreitä meillä oli kukkoa kympillä -kampanja, mutta niin se vaan inflaatio vaikuttaa kukkobisnekseenkin. Eipä sillä että 11 euroa olisi millään muotoa korkea hinta näin huippulaatuisesta kukosta, sanoo toimitusjohtaja Markku Ylihärsilä.

Joulu on herkkusuiden luvattua aikaa

Vuoden suurin makujuhla on tietenkin joulu, ja silloin pöytään pistetään vain parasta. Kalakukkojen lisäksi Ykkösherkussa tarjolla oleva juustojen ja lihojen herkkuvalikoima lyö laudalta monet kilpailijat monipuolisuudellaan, Markku Ylihärsilä kuvailee.

– Kotimaisten tuottajien lisäksi laatujuustomme tulevat suoraan valmistajilta ja maahantuojilta kansainvälisesti arvostetuimmista ja perinteikkäimmistä juustomaista, muun muassa Hollannista, Ranskasta, Italiasta, Espanjasta ja Sveitsistä. Samaten lihavalikoimassamme on leikkeleitä, kinkkuja ja salameja pitkin poikin Eurooppaa. Näitä herkkuja ei ihan joka marketista löydäkään.

Ylihärsilän mukaan erityisesti juustojen menekki on viime vuosina kasvanut niiden nauttimisen kuuluessa yhä useamman jouluperinteisiin. Jos ja kun juustontarpeensa aikoo jouluna tyydyttää, kannattaa ostoksilla käydä vähän aikaisemmin kuin viime tingassa.

– Ykkösherkku palvelee jouluun asti, mutta suosikkinsa saa varmemmin ja hermoilematta kun ajoittaa ostokset muutaman päivän varoajalla aattoon nähden, jouluvinkkaa Markku Ylihärsilä.

Kuopion Perinnetuote Oy

Tototie 4, 70420 Kuopio
puh. 040 545 4233
info@perinnetuote.fi
www.perinnetuote.fi

Ykkösherkku

Kuopion Kauppahalli
Kauppakatu 45, 70110 Kuopio
puh. 040 762 1928
ma – to 9.30 – 17, pe 9.30 – 18, la 9 – 16
kauppahalli@ykkosherkku.fi
www.ykkosherkku.fi