Valikko Sulje

Puhdasta pesulapalvelua jo 30 vuotta

Irina Kauppinen kertoo, että Pyykkisataman 30-vuotisjuhlia on vietetty pitkin syksyä niin Itkonniemen kuin Leväsen toimipisteissä.

Pyykkisatama täyttää pyöreitä, mutta pesukoneet eivät jouda pysähtymään juhlan ajaksi. Yrityksen tulevaisuus näyttää kiireiseltä, sillä tekstiilejä pestään yhä vähemmän itse kotona.

Pyykkisataman toimipisteissä pestään vuodessa tuhansia kiloja pyykkiä. Siksi ympäristöarvot ovat tärkeitä yrittäjä Irina Kauppiselle. Hän sanoo, että nykyteknologiaa hyödyntämällä vettä ja pesuainetta voi säästää huomattavasti.

– Ekologiset valinnat ja ympäristöä säästävä elämäntapa ovat tärkeitä asioita ja asiakkaat edellyttävät vastuullisuutta myös meiltä.

Ympäristöystävällisyyden lisäksi Kauppinen mainitsee oman yrityksensä ehdottomaksi vahvuudeksi lyhyet toimitusajat.

– Ison kapasiteettimme ansiosta saamme asiakkaan pyykit puhtaiksi parhaimmillaan seuraavaksi päiväksi.

Pyykkisataman pesukoneissa pyörii kaikenlaisia tekstiilejä työvaatteista, matoista ja pöytäliinoista erityiskäsittelyä vaativiin, esimerkiksi savusta kärsineisiin materiaaleihin. Asiakaskunnan laajuudesta voi muutamana esimerkkinä mainita kotitaloudet, taloyhtiöt ja rakennusliikkeet.

– Monet ravintolat ja pitopalvelut pesettävät tekstiilinsä meillä. Meiltä voi nykyään myös vuokrata pöytäliinoja, lautasliinoja ja pyyhkeitä, Kauppinen vinkkaa.

Palvelun laatu säilyy isältä tyttärelle

Irina Kauppisen isä Ilkka perusti Pyykkisataman lokakuussa 1992 eli pyöreät 30 vuotta sitten. Puhdas työn jälki ja asiakaspalvelun laatu ovat vuosikymmenten kuluessa luoneet vakiokävijäkunnan.

– Pyykkisatama oli Kuopion ensimmäinen itsepalvelupesula. Silloin pestiin lähinnä konepesun kestäviä mattoja. Matot ja niiden pesutavat ovat tietenkin muuttuneet paljon samalla kun olemme laajentaneet ja monipuolistaneet kapasiteettiamme. Olemme avanneet myös toisen toimipisteen Leväselle. Itkonniemen pesulaan saimme juuri paljon lisää neliöitä käyttöömme ja siten entistä paremmat työtilat.

Pyykkisataman sukupolvenvaihdos suoritettiin vuonna 2014 Irina Kauppisen ryhtyessä jatkamaan isänsä työtä pesulayrittäjänä. Tulevaisuudennäkymät ovat Irinan mukaan valoisat.

– Tekstiilejä pestään yhä harvemmin itse kotona. Ihmiset arvostavat vapaa-aikaa, eivätkä mielellään tuhlaa sitä pyykinpesuun. Asiakkaat haluavat koko palvelun, tuoda ja hakea pyykit ilman stressiä, tai tilata meiltä kuljetuspalvelun. Siksi mekin kehitämme jatkuvasti palveluvalikoimaamme yhä kattavammaksi.

Pyykkisatama Oy

Itkonniemenkatu 7, 70500 Kuopio
ma – pe 9 – 17, la 9 – 13
puh. 017 263 3128

Leväsentie 21, 70780 Kuopio
ma – pe 10 – 17
puh. 044 989 4592

info@pyykkisatama.fi
www.pyykkisatama.fi