Valikko Sulje

Rentoa ja aurinkoista kesäfiilistä

Terassiravintola Bona BBQ:sta avautuvat hulppeat maisemat, joiden äärellä kelpaa nauttia hyvästä ruuasta ja juomasta.

PeeÄssän kesäravintolat iskevät jokaiseen makuhermoon ja tarjoavat mukavat puitteet kesästä nauttimiselle eri puolilla kaupunkia.

Bona BBQ:ssa grillit kuumina Kallaveden äärellä

Maljalahden puolella satamaa sijaitsevasta terassiravintola Bona BBQ:sta avautuvat hulppeat maisemat, joiden äärellä kelpaa nauttia hyvästä ruuasta ja juomasta.

Ruokalistalla on monipuolinen valikoima erilaisia lihoja grillistä aidolla savun maulla ryyditettynä, mutta myös salaatteja ja pikkusuolaista.

– Tämän kesän uutuutena ovat burgerit, joita on viisi erilaista. Burgerivaihtoehto on tarjolla myös arkipäivisin katettavalla lounaalla, kertoo ravintolapäällikkö Henriikka Hiltunen.

Bona BBQ:n asiakaskunnassa onkin paljon matkailijoita ja veneilijöitä. Samasta paikasta he saavat kaikki tarvitsemansa palvelut, sijaitseehan ravintola S-Marketin yläkerrassa.

– Kiinteistön yhteydessä on veneilijöiden palvelupiste, josta löytyvät peseytymis- sekä pyykinpesutilat veneilijöille. Kehitämme veneilijöiden palveluita koko ajan, sillä he ovat tärkeä kohderyhmä. Palaute veneilijöiltä onkin ollut kautta linjan kiittävää.

Bona BBQ
Itkonniemenkatu 5, 70500 Kuopio
Puh. 050 300 3879
raflaamo.fi

 

Wanha Satama on kesän kiintopiste

Matkustajasataman vanhassa makasiinirakennuksessa sijaitseva Wanha Satama tarjoilee kesäisen raikasta ja maukasta ruokaa sekä livemusiikkia.

Loistava sijainti ja aurinkoinen terassi ovat valttimme, ravintolapäällikkö Henriikka Hiltunen kertoo.

Wanhan Sataman legendaarinen kalavenepöytä on katettu taas tänäkin kesänä. Paikallisille se on ollut tuttu jo pitkään, mutta maine on kiirinyt myös muualle Suomessa.

– Turistit tulevat jopa asioikseen nauttimaan kalaveneestä. Se on ehdottomasti yksi kesän vetonauloja ja suosituimpia tuotteita. Muuten ruokalistalla on perinteisiä Kallaveden makuja muikkujen ja kuhan muodossa, mutta myös pihvejä ja hampurilaisia, Hiltunen esittelee.

Kesän aikana Wanhassa Satamassa kuullaan joka viikonloppu livemusiikkia. Ohjelmistossa on runsaasti paikallisia ja lähialueiden bändejä.

– Ravintola herää todella henkiin iltaohjelman myötä. Kesän koko ohjelman löytää helpoiten Facebookistamme.

Wanhan Sataman valtteja ovat edelleenkin loistava sijainti ja aurinkoinen terassi. Hiltunen kertoo, että piikin kävijämäärissä huomaa aina kun risteilylaiva lähtee ja saapuu satamalaituriin.

– Klassikkokonsepti on Kallaveden risteily ja Wanhan Sataman terassi. Kallaveden maisemat, veden liplatus ja laivojen huudot, niistähän paras kesätunnelma muodostuu.

Wanha Satama
Matkustajasatama, 70100 Kuopio
puh. 050 342 9276
raflaamo.fi

 

Helposti lähestyttävä Leiketupa

Leiketupa tarjoaa reiluja annoksia ja rehellisiä makuja, Marika Noponen näyttää.

Leiketupa on PeeÄssän uniikki ravintolakonsepti ja osuuskaupan uusi avaus Kuopiossa. Nimensä mukaisesti Leiketupa tarjoaa erilaisia leikkeitä, kuten itse leivitettyjä possu- ja kanaleikkeitä.

– Hyvin reiluja annoksia ja rehellisiä makuja, helposti lähestyttävää ruokaa. Löytyy myös salaatteja, hampurilaisia, lasten lista ja jälkiruokiakin, kuvailee ravintolapäällikkö Marika Noponen.

Lisäksi paluun tekevät pannupizzat, joita on Noposen mukaan kyselty paljon sen jälkeen, kun ne jäivät pois Rosson ruokalistalta.

– Pannupizzat ovat olleet kauan kaivattu herkku. Keksimme, että nehän sopivat erinomaisesti tähän meidän konseptiimme.

Leiketupa on osa Sokoksen ravintolamaailmaa ja sijaitsee Ajurinkadun puolella. Uuden ravintolan vanavedessä myös muiden ravintolamaailman kahviloiden ja ravintoloiden ilmettä on päivitetty.

– Tarve ja kaipuu tämän tyyppiselle rennolle ravintolalle on varmasti olemassa. Lähdemme kuuntelemaan tarkasti, mitä asiakkaat haluavat. Lapsiperheiden viihtymiseksi esimerkiksi laajensimme lasten aluetta, jota on nyt yhteensä parikymmentä neliömetriä.

Noponen vinkkaa myös, että ruokalistalla on runsaasti asiakasomistajatarjouksia niin leikkeissä kuin pizzoissakin.

Leiketupa
Haapanimenkatu 24 – 26, 70110 Kuopio
puh. 050 342 9237
raflaamo.fi

 

Apteekkari Sky ja Kuopion komeimmat näkymät

Apteekkari Sky on keidas upeilla näköaloilla, jotka avautuvat kattojen yli järvimaisemaan saakka. Apulaisravintolapäällikkö Juhani Hakala ja ravintolapäällikkö Arto Hujanen nostavat maljan kesälle!

Keskustan kuumin terassi sijaitsee ravintola Apteekkarin katolla. Apteekkari Sky on keidas upeilla näköaloilla, josta löytyy runsaasti aurinkoista terassitilaa. Illan hämärtyessä syttyvät komeat tunnelmavalot.

– Sky on arvioitu terassien parhaimmistoon koko Suomen mittakaavassakin. Se on ehdoton go-to-käyntikohde kenelle tahansa Kuopiossa vierailevalle. Palaute on ollut suorastaan haltioitunutta. Tämä on paikka, jonka näkymät ja tunnelma halutaan jakaa somessakin, kehuu ravintolapäällikkö Arto Hujanen.

Skyssa palvelevat konttibaarit, joiden listalla on laaja valikoima kesäisiä juomia ja drinkkejä. Myös alkoholittomiin juomiin on trendin mukaisesti satsattu, Hujanen kertoo.

– Juomista suosittuja ovat nykyään seltzerit, makulonkerot, drinkit ja kannujuomat. Tämän kesän suosikkimauksi näyttäisi muodostuvan vadelma.

Skyssa palvelu on samanlaista kuin fiilis terassilla muutenkin: rento ja aurinkoinen. Varattavissa on myös VIP-pöytiä lasipaviljongista ja markiisien alta.

– Skyhyn tullaan rennolla ja kesäisellä fiiliksellä mahdollisesti jo töiden jälkeen nauttimaan after work -tarjouksista tai sitten viettämään iltaa aamun pikkutunneille saakka.

Apteekkari Sky
Vuorikatu 24, 70100 Kuopio
puh. 050 402 4340
raflaamo.fi