Valikko Sulje

Romuraudasta hyötymetalliksi

Taustalla olevista sähköjohdoista erotellaan arvokas kupari granulaattorilla. Myös johtojen muovi kierrätetään, Sini Toivanen ja Mikko Kemppinen kertovat.

Puijon Romu on metallien kierrätykseen erikoistunut yritys, joka kerää ja jalostaa Toivalassa romumetalleja niitä sulattavan teollisuuden käyttöön.

Puijon Romu ottaa vastaan, käsittelee ja kierrättää lähes kaikenlaiset metallituotteet Siilinjärven Toivalassa. Kierrätyspalvelut ovat tarjolla sekä yksityisille henkilöille että yrityksille, joiden toimittama romumetalli muodostaakin yrityksen hyödyntämästä materiaalista suurimman osan.

Raaka-ainetta teollisuuden tarpeisiin

Puijon Romu jalostaa lähes kaikenlaista metalliromua teräs- ja metalliteollisuuden tarpeiden ja vaatimusten mukaisesti ja tekee yhteistyötä lukuisten isojen sopimusasiakkaiden kanssa teräs- ja metalliteollisuudesta konepajoihin.
– Heille tarjoamme jatkuvaa palvelua ja se suunnitellaan tarpeiden mukaan ja pitkäjänteisesti. Omalta osaltamme olemme mukana huolehtimassa teollisuuden raaka-ainetarpeista, omia aikojaan ei kierrätysmetalli hyötykäyttöön jalostu. Myös valmistavan teollisuuden yrityksille ja jätepuolelle pystymme tarjoamaan hyvän palvelukokonaisuuden. Yhteistyö yritysten kanssa mahdollistaa monipuoliset palvelut myös yksityisasiakkaille, eli yritysyhteistyö ei millään tavalla sulje pois vaikkapa tavallisen omakotiasujan palveluita, päinvastoin. Jokainen kuorma on tärkeä, tuotantopäällikkö Mikko Kemppinen kertoo.

Kierrätys kannattaa myös taloudellisesti

Olipa kyseessä teollisuuden tuottama ylijäämämetalli, rakennus- ja purkutyömaiden metalliromut, vanhat sähköjohdot ja -kaapelit, putkiremontin kupariputket tai konepajan hukkametalli, kaikille löytyy hyödyllinen tulevaisuus Puijon Romulla. Teollisuus saa kaipaamaansa raaka-ainetta kotimaasta ja ympäristö kiittää, kun kierrätys tapahtuu oikeaoppisesti. Kierrätystietoisuuden lisääntyminen myös yrityksissä on tärkeä osa Puijon Romun palveluiden kehittymistä. Viime vuosina yritys on laajentanut ja monipuolistanut toimintaansa voimakkaasti.
– Toimialamme on varsin tiukasti kilpailtu, mutta tällä alueella olemme saavuttaneet jo varsin vankan aseman. Siihen on syynsä. Käytämme ajan tasalla olevaa teknologiaa, tästä hyvänä esimerkkinä granulointi, jolla erottelemme muun muassa sähköjohdoista kuparin nopeasti ja tarkasti. Paikallisena yksityisyrityksenä annamme palvelulle myös kasvot, meillä asiakaspalvelun hoitaa aina ihminen eikä robotti. Puhumme samaa kieltä asiakkaidemme kanssa ja teemme yhdessä työtä saman tavoitteen, eli entistä tehokkaamman kierrätyksen eteen. Siitä saatu hyöty on paitsi taloudellinen, myös ympäristön kannalta edullinen suunta, Kemppinen linjaa.
Isommista eristä rauta- ja teräsromua on luvassa markkinahintojen mukainen korvaus, kuten myös arvokkaammista metalleista ja metallituotteista.
– Erityisesti yritysten, joilla metallijätettä kertyy säännöllisesti, kannattaa tuoda se meille. Vuositasolla puhutaan huomionarvoisista summista. Tarjoamme kilpailukykyisen hinnan kierrätyskelpoisesta metallista, Mikko Kemppinen muistuttaa kierrätyksen taloudellisista eduista.

Puijon Romu

Ranta-Toivalantie 31, 70900 Toivala
Arkipäivisin 8 – 16
puh. 029 1933 670
info@puijonromu.fi 
www.puijonromu.fi