Valikko Sulje

Sampon taika säilyy vuosisadasta toiseen

Sampon ravintolapäällikön vaihdos on iloinen asia, Ari Kuurne ja Satu Poussa tuumaavat.

Muikkuravintola Sampo on ollut kuopiolaisen ravintolakulttuurin peruspilari jo yli 90 vuoden ajan. Nyt sen historiassa alkaa uusi aikakausi ravintolapäällikön vaihtuessa. Ruokalista, tunnelma ja miljöö säilyvät edelleen samoina.

Sampon lähes sadan vuoden aikana muodostunutta mainetta ja imagoa ei kannata lähteä sorkkimaan, sanoo tuore ravintolapäällikkö Satu Poussa.
– Isännän tilalle on tullut emäntä, muu ei ole muuttunut.
Sampo tarjoilee siis jatkossakin valtakunnan parhaat muikkuannokset. Ne ovat keränneet ympärilleen joukon kanta-asiakkaita, joista jotkut ovat käyneet Sampossa jo vuosikymmenten ajan. Mutta uskomatonta kyllä, on myös kuopiolaisia jotka eivät ole koskaan kokeneet Sampoa. He ovat jääneet paitsi aidosta savolaisesta vieraanvaraisuudesta, sillä Sampossa niin veteraaneja kuin ensikertalaisiakin palvellaan aina samalla ilolla ja lämmöllä.
– Täällä tittelit riisutaan narikkaan. Sampo on rento ja rauhallinen paikka, jonne jokainen saa tulla omana itsenään, kuvailee vuoropäällikkö Krista Smolander.

Muutoksia vain kulisseissa

Perinteiden kunnioittaminen ei tietenkään tarkoita paikalleen jämähtämistä. Poussan johdolla Sampo jatkaa palvelunsa kehittämistä sekä ruokasalin että keittiön puolella.
– Muutoksia tehdään kulisseissa ja asiakkaalle ne näkyvät korkeintaan parantuneena palveluna. Lämmin ja ystävällinen palvelu on se, joka saa ihmiset palaamaan Sampoon vuodesta toiseen, Poussa linjaa.
Muikkuannokset saavat siis säilyä ennallaan. Muikkuja sisältämättömien annosten ruokalistalla saattavat muuttuvat ruokatrendit näkyä, mutta radikaaleja vetoja tuskin nähdään. Sampon maine ajattomana ravintolana nimittäin vetää luokseen herkuttelijoita ympäri Suomen.
– Moni matkailija käy asioikseen Sampossa muikuilla kerran kesässä. Ja miksei kävisi, täältähän on aina saanut Suomen parhaat muikut, Satu Poussa ja Krista Smolander päättävät.

Muikkuravintola Sampo

Kauppakatu 13 70100 Kuopio
puh. 040 630 4550
kuopio.sampo@restel.fi, www.muikkuravintolasampo.fi
ma 11 – 20, ti – to 11 – 22, pe 11 – 23, la – 12 – 23, su 12 – 20