Valikko Sulje

Savolaisen gastronomian kärkiravintola

Mustan Lampaan tartar: naudan sisäfileestä tehty tartar, pikkelöityä sipulia, friteerattua sipulia, tattimajoneesia sekä kattopuutarhan yrttejä ja kukkia.

Kuopion Satamakadulla sijaitseva Musta Lammas on jo yli neljän vuosikymmenen ajan vienyt eteenpäin suomalaista ruoka ja juomakulttuuria. Vuonna 1862 oluttehtaan käyttöön valmistuneiden kellariholvien suojassa lähialueen laadukkaista raaka-aineista loihditaan upeita annoksia. Lähituotteiden, paikallisuusasteen ja käsityön osalta Musta Lammas on alueen ehdoton kärkiravintola. Myös hävikki on minimoitu ja raaka-aineet hyödynnetään Mustan Lampaan annoksissa kokonaisvaltaisesti.

Makuja omasta pellosta

Keittiömestari Jere Hakkaraisen vetämä keittiötiimi saa inspiraationsa pohjoissavolaisista metsistä, pelloista ja puhtaista järvistä sekä tietenkin suomalaisen ruokavuoden eri sesongeista. Mustassa Lampaassa osa raaka-aineista tulee todella läheltä, onhan ravintolan katolla oma pelto. Lisäksi lähialueen lukuisat tuottajat sekä keräilijät mahdollistavat Mustalle Lampaalle raaka-aineet maukkaimpiin elämyksiin.

Musta Lammas jatkaa taivaltaan savolaisen gastronomian lipunkantajana tänäkin kesänä ja kutsuu myös Kuopiossa vierailevat maistamaan aitoja Savonmaan makuja. Suosituksena vaikkapa elämysmenu, joka on todellinen oodi käsityölle, paikallisuudelle ja keittotaidolle.

 

Ravintola Musta Lammas

Satamakatu 4 70100 Kuopio
puh. 017 581 0458
www.mustalammas.ravintolamestarit.net