Valikko Sulje

Savonialla jälleen laatuleima

Opiskelijakunta SAVOTTAn aktiivit pohtimassa opiskelijoiden oikeuksia. Iiris Kettunen (vas.), koulutusjohtaja Esa Viklund, Anna Soukkamäki ja Mikko Sipilä.

Savonia-ammattikorkeakoulu läpäisi jälleen Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) auditoinnin hyväksytysti. Tämä on osoitus siitä, että Savonian toiminta ja laatujärjestelmä täyttävät sekä kansalliset että eurooppalaiset korkeakoulujen laatukriteerit. Laatuleima on voimassa kuusi vuotta.
Koulutusjohtaja Esa Viklund näkee, että motivoitunut, hyvinvoiva ja sitoutunut henkilöstö on keskeisessä roolissa hyvän asiakaskokemuksen luomisessa. Savoniassa hyvä oppiminen, Great Place to Learn tarkoittaa: laadukasta ja asiantuntevaa opetusta, sujuvaa opiskelijan arkea sekä moderneja oppimisympäristöjä.
– Savonian koulutuslupauksena on tehdä yhdessä opiskelijoiden kanssa oppimisesta merkityksellistä ja monipuolisella koulutuksella mahdollistetaan vaihtoehtoiset suoritustavat sekä opiskelijoiden omien tavoitteiden eteneminen opinnoissa. Digitaalisten oppimisympäristöjen hyödyntäminen auttaa koulutuksen personoinnissa. Näin Viklund avaa kuviota.
– Suurin osa opiskelusta on mahdollista toteuttaa aikaan ja paikkaan riippumattomasti. Opintoihin voi sisällyttää myös muiden korkeakoulujen tarjoamia opintoja.
Viklundin mukaan Savoniassa opiskelijan ohjaus on moniammatillista yhteistyötä, jonka tavoitteena on opiskelijan asiantuntijuuden kehittyminen ja opintojen sujuvan etenemisen varmistaminen. Opiskelijan hyvinvointiin onkin kiinnitetty erityistä huomiota koronavuosien aikana.
– Hyvinvoiva opiskelija on tulevaisuuden tekijä. Näemme Savoniassa opiskeluhyvinvoinnin edistämisen sekä opiskelijan kokonaisvaltaisen ohjauksen erittäin tärkeänä strategisina valintoina. Savoniassa opiskelija on korkeakouluyhteisön jäsen.
Savonia sai auditointiryhmältä erinomaisen arvosanan arviointialueesta ”Vaikuttava ja uudistava korkeakoulu”. Niinpä strategiset tavoitteet ovatkin linjassaan Pohjois-Savon maakuntaohjelman kanssa. Viklund myhäilee tyytyväisenä.
– Savonian tahtotila on olla paras korkeakoulutyöyhteisö ja opiskelijan paras paikka oppia.