Valikko Sulje

Savonian kaikki palvelut yrityksille helposti

Savonian palveluista yrityksille vastaa monialainen ammattilaisten tiimi. Kuvassa vasemmalta oikealle takarivissä Pasi Heiskanen, Aki Happonen, Kaija Sääski, Sanna Hukkanen; eturivissä Anne-Maria Moilanen, Tomi Hyttinen, Marjut Hentunen, Mari Miettinen, Jaakko Laukkanen, Jenni Toivanen, Kristiina Martikainen.

Savonia-ammattikorkeakoulu uudistaa yrityspalveluitaan. Kaikki palvelut ovat nyt helpommin löydettävissä. Savonia auttaa niin käytännöllisissä kuin strategisissakin kysymyksissä. Palvelua saa yritystoiminnan kaikkiin vaiheisiin aina piloteista ja prototyypeistä liiketoiminnan, henkilöstön ja tuotteiden kehittämiseen.

Pohjois-Savon alueen yrityksillä on kättensä ulottuvilla viimeisin osaaminen ja uusimmat teknologiat – tarvitaan vain soitto tai viesti Savoniaan. Yrityspalvelujohtaja Kaija Sääski sanoo, että Savonian palvelut yrityksille toimivat yhden luukun periaatteella.

– Kuuntelemme, millainen tarve tai ongelma asiakkaalla on ja alamme heti miettiä ratkaisua. Hyödynnämme Savonian koko osaamista. Yli 500 asiantuntijaamme takaa, että alalle kuin alalle löytyy osaaja auttamaan.

Kolme palvelukokonaisuutta paketoituna

Savonian palvelut yrityksille on järjestetty kolmeksi kokonaisuudeksi. Edu sisältää koulutuksen ja osaamisen palvelut, Labs tutkimus-, testaus- ja laboratoriopalvelut ja Centers suunnittelu- ja kehittämispalvelut.

Centers tarjoaa asiantuntijan tukea uusien digiteknologioiden kehittämiseen ja soveltamiseen sekä palveluita muun muassa yrittäjyyteen, innovaatioiden kehittämiseen, palvelumuotoiluun ja graafiseen suunnitteluun. Myös yksilöjen ja yhteisöjen työhyvinvoinnin edistämiselle on oma palvelupakettinsa.

– Savonia auttaa yritystoiminnan kaikissa vaiheissa perustamisesta lähtien. Digiajassa suosimme myös kasvotusten tapaamista, koska henkilökohtaisella palvelulla pystymme parhaiten valitsemaan oikeat vaihtoehdot, Sääski kertoo.

Läpi uran kestävä oppiminen

Koulutuksen tarve elää ja muuttuu yrityksen ja henkilön osaamisen kehittyessä. Savoniasta yksilöt, yritykset ja yhteisöt saavat koulutusta osaamisen elinkaaren kaikkiin vaiheisiin, sanoo jatkuvan oppimisen johtaja Jenni Toivanen.

– Syvennämme asiantuntijaosaamista sekä tässä hetkessä että pidemmällä kehittymisen polulla. Erikoistumis- ja täydennyskoulutusten lisäksi järjestämme yrityksille esimerkiksi esihenkilö- ja johtamiskoulutuksia. Avoimen ammattikorkeakoulun opintojen suunnitteluun on saatavilla ohjausta ja sitä kautta myös ylempien ammattikorkeakoulututkintojen suorittamisen voi aloittaa milloin vain.

Edun palvelut, kuten muutkin yrityspalvelut, toteutetaan kysyntälähtöisesti. Syötteet tulevat asiakkailta ja Savonian ohjausasiantuntijat räätälöivät tarpeeseen vastaavan koulutuksen oppilaitoksen laajasta tarjonnasta.

– Osaamisen kehittämiseen löytyy aina ratkaisu, oli se sitten avoin ammattikorkeakoulu tai oma yritykselle räätälöity täsmäkoulutuksensa.

Kaija Sääski ja Jenni Toivanen ovat varmoja, että Savonian ja yritysten tiivistyvällä yhteistyöllä on myönteisiä vaikutuksia koko Pohjois-Savon alueelle.

Yritysten ja yhteisöjen kohtaamispaikka

Uudistuneiden yrityspalveluiden myötä Savonia vahvistaa myös rooliaan yritysten ja opiskelijoiden kohtaamispaikkana. Oppilaitosyhteistyö on jatkumo, jossa opiskelijat pääsevät kiinni erilaisten yritysten kulttuureihin ja kasvavat työelämään sisään vähitellen opintojen mukana. Tätä polkua kulkemalla löytyy usein tulevaisuuden työpaikka. Harjoittelusta opinnäytetyön kautta rekrytointiin on tyypillinen reitti Savonian opiskelijoille.

– Moni pk-yritys hyötyy suuresti opiskelijoistamme. He ovat kieli- ja digitaitoisia ja osaavat etsiä ja käyttää uutta tietoa. Yhteistyön ansiosta opiskelijat tutustuvat alueen yrityksiin ja huomaavat, ettei töiden perässä ole välttämätöntä lähteä Etelä-Suomeen.

Sääski ja Toivanen toteavat, että Savonian tehtävänä on myös toimia tulevaisuuden airuena yhteisössä, johon kuuluvat yritysten ja opiskelijoiden lisäksi kumppanit, alumniverkosto ja muut sidosryhmät.

– Savoniasta valmistuu tulevaisuuden osaajia. Yritysyhteistyön kautta meillä kasvaa osaajia suoraan yritysten tarpeisiin. Korkeakouluna meidän tehtävämme on olla askeleen edellä yrityksiä ja nähdä, millaista osaamista ne tulevat tarvitsemaan. Siten uusin tieto on heti sovellettavissa ja hyödynnettävissä työelämässä.

Savonian palvelut yrityksille

Microkatu 1, 70210 Kuopio

Kaija Sääski
yrityspalvelujohtaja
puh. 044 785 6922

Jenni Toivanen
Jatkuvan oppimisen johtaja
puh. 044 785 6282

Mari Miettinen
Ohjausasiantuntija
puh. 044 785 7425

www.savonia.fi/yrityksille