Valikko Sulje

Savoniasta kajahtaa

Savoniassa aloittavat uudet johtajat: Anne Koskela (vas.), Jenni Toivanen, Virpi Laukkanen, Kaija Sääski ja Esa Viklund.

Savonia-ammattikorkeakoulussa vuosi on ollut vauhdikas. Parin viime vuoden aikana on KPY Novapolikseen rakennettu uusi upea Kampus, joka on yhteinen kokoontumispaikka niin opiskelijoille kuin yrityksille.

Eikä tässä vielä kaikki, vuoden vaihteessa aloittaa rapsakka joukko uusia johtajia.
Opiskelijapalvelujohtaja Anne Koskela on intohimottomasti ruoanlaittoon suhtautuva perheenäiti, joka haravoinnin sijasta mieluummin keskustelee kassajonossa koulutuksesta tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Hän näkee kaikessa enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia. Koskela tunnetaan ratkaisukeskeisenä, nopeana ja rentona pohjoispohjanmaan murretta selvästi ääntävänä naisena.
Jatkuvan oppimisen johtaja Jenni Toivanen pitää järjestyksestä ja hallitusta kaaoksesta. Jenni nauttii rauhoittumisesta, liikunnasta ja hyvästä ruoasta. Pippurisella asenteella nousee niin raskaat raudat kuin keskustelujen positiiviset näkökulmatkin. Omasta mielestään huumoria on, mutta ei sellaista, mitä muilla. Vauhdikas nainen vaikuttaa teknologiateollisuuden yrityksen hallituksessa, kirjoittaa julkaisuja työelämästä ja oppimisesta.
Kansainvälisyysjohtaja Virpi Laukkanen viihtyy mainiosti niin Shanghain vilinässä kuin yläsavolaisen maaseudun rauhassa. Virpin mielestä elämässä pitää olla vaihtelua, ja siksi myös harrastusten skaala kulkee Puijon poluilta elävän musiikin elämyksiin ja laskuvarjohyppäämiseen. Laukkanen sanoo: ” Savonialaisten monipuolinen ja -kulttuurinen osaaminen on tärkeä voimavara, jonka pohjalle on hienoa lähteä kansainvälisyyttä kehittämään.”
Yrityspalvelujohtaja Kaija Sääski on sukkela suustaan ja nokkela ajatuksissaan. Kaija on haasteita pelkäämätön, monialainen tiimipelaaja. Jos ei itse osaa, pyytää apua. Intohimona on juniorifutis, maailmanpolitiikka ja kirjoittaminen, milloin asiaa, milloin asian vierestä. Kaija on Savonian sekatyöläinen, joskus tietokirjailijaksikin tituleerattu.
Koulutusjohtaja Esa Viklund on todellinen raskassarjalainen, joka aktiivisesti tavoittelee keväisin siirtoa alempaan painoluokkaan. Pääosin kesiin painottuvan bongailun kohokohtina voidaan mainita satunnaiset kotkahavainnot Tarinaharjun alueella. Tuulimyllyä vastaan käydyn taistelun jälkeen Esan katse onkin kääntynyt jo seuraaviin haasteisiin. Mottonsa Esa kiteyttää nasevasti: ”Jokainen on oman onnensa puuseppä.”