Valikko Sulje

Seniorikuntoutusta ja digipalveluja

Arviointikäynnillä fysioterapeutti Ida Tuomaala kartoittaa palvelutarpeita ja tekee tarvittavat toimintakyvyn testaukset.

FysioSenior tarjoaa laadukkaita, monipuolisia ja yksilöllisiä palveluita ikääntyvän kotona asumisen tueksi. Uusin palvelu on DigiSenior, josta voi etäyhteyden avulla muun muassa poimia voimisteluohjeita ja harrastaa aivojumppaa.

FysioSeniorin ikääntyvien kuntoutukseen erikoistunut fysioterapeutti laatii arviointikäynnin perusteella asiakkaalle yksilöllisen kuntoutus- ja palvelusuunnitelman. Maksuton arviointi tarjotaan kaikkiin kotikuntoutusjaksoihin ja kotikuntoutusta harkitseville asiakkaille. Arviointi ei sido palvelun tilaamiseen.
Ikääntyvän ihmisen kotona asumista voidaan tukea parhaiten säännöllisellä ja monipuolisella kuntoutuksella ja yhdessä liikkumalla.
– Toiveiden ja tavoitteiden pohjalta teemme yksilöllisen kuntoutus- ja palvelusuunnitelman. Selvitämme etujen ja tukien mahdollisuuden ja autamme tarvittaessa lomakkeiden täyttämisessä. Omaisella on mahdollisuus osallistua arviointiin paikan päällä tai etäyhteydellä, yrittäjä Marja Korhonen kertoo.

DigiSenior tukee muita palveluja

Uusin palvelu on DigiSenior eli nettiliittymällä varustettu tabletti ohjelmineen asiakkaan kotiin. Ohjelma toimii tarvittaessa myös asiakkaan omassa tietokoneessa. Palvelu tukee ikääntyneiden kotona asumista ja FysioSeniorin tarjoamia lähipalveluja. DigiSenior-palvelua on kehittänyt Korhosen lisäksi fysioterapeutti Ida Tuomaala.
– DigiSenior-tabletin avulla asiakas saa harjoitella itsenäisesti jumppaa, ja aivojumppaa puolestaan tarjoavat erilaiset pelit. Tarjolla on myös ravitsemukseen ja kodin turvallisuuteen liittyviä ohjeita, Tuomaala esittelee.
– Ryhmä-palvelussa on kerran viikossa pienryhmien jumppatuokio. Lisäksi tabletilla voi seurata luentoja ja haastatteluja sekä vaihtaa kuulumisia. Puhelu FysioSeniorin hoitajalle voidaan ottaa salatulla yhteydellä.
Ohjelman kalenterista voi tarkistella yhteisiä tapahtumia ja uusien harjoitteiden päivämääriä. Jumppaohjeet, pelit ja ohjeet vaihtuvat kerran kuukaudessa.

Helppo oppia ja käyttää

Ohjelma on helppokäyttöinen ja päivitykset tapahtuvat automaattisesti. Hyvää palautetta on saatu esimerkiksi visuaalisuudesta ja helposta navigoinnista.
Iäkkäät testikäyttäjät oppivat nopeasti tabletin käytön, löysivät palvelut ja olivat innoissaan uusista mahdollisuuksista.

FysioSenior Oy

Kauppakatu 9, 70100 Kuopio
puh. 044 224 0031
ma – pe 8 – 16 tai sop. muk.
asiakaspalvelu@fysiosenior.fi
www.fysiosenior.fi