Valikko Sulje

Sopivankokoinen lukio

Täällä on sopivasti jengiä, hyvä yhteishenki ja mukavat opettajat, Jenna Arffman ja Ville Markkanen kertovat.

Siilinjärven lukiossa opiskellaan tosimielellä, mutta ei liian vakavasti. Tärkeintä on oppia uutta ja kasvaa kohti aikuisuutta turvallisessa ympäristössä.

Siilinjärveläinen Jenna Arffman ja maaninkalainen Ville Markkanen ovat kolmatta vuottaan opiskelevia abiturientteja. Siilinjärven lukio on osoittautunut hyväksi paikaksi olla ja opiskella.
– Tämä on sopivankokoinen koulu. Jengiä on kyllä, mutta ei liikaa, Ville kertoo.
Myös Jenna on samaa mieltä. Abeja on tänä vuonna satakunta, joten kaikkien kasvot ja nimet pystyy muistamaan.
– Ja meneepä mille kurssille tahansa, aina siellä on tuttuja, vaikkei ne ihan parhaat kaverit olisikaan, hän lisää.
Opiskelijoiden keskuudessa vallitsee hyvä yhteishenki ja sen myös vs. rehtori Marjo Partanen on laittanut merkille.
– Meillä on täällä todella fiksuja ja hyväntahtoisia nuoria, oikein tolkun kakaroita. Ei ole skismoja, eikä opettajan tarvitse miettiä, että onnistuvatko ryhmätyöt tältä porukalta. Entiset oppilaat tulevat kylillä todella usein juttelemaan opettajien kanssa ja kertomaan kuulumisia. Välit ovat siis lämpimät vielä valmistumisen jälkeenkin.

Lähilukioon on lyhyin matka

Tällä hetkellä lukiossa on vajaat 300 oppilasta ja parikymmentä opettajaa. Viime kevään yhteishaussa hakijoiden määrä notkahti. Yhdeksäsluokkalaisten keskuudessa tehdyn selvityksen myötä suurin yksittäinen syy olivat fyysiset tilat. Opiskelu väistötiloissa uudisrakennushankkeen aikana ei innostanut. Kesän ja syksyn aikana tilanne on kuitenkin kohentunut ja lopulta ykkösiä aloitti tänä syksynä noin 70.
Jenna Arffmanille ja Ville Markkaselle yksi tärkeä kriteeri lukion valinnassa oli koulumatkan pituus. Ville käy koulua Maaningalta käsin, Jenna taas asuu koulun lähellä.
– Ajatus siitä, aamulla pitäisi lähteä seitsemän bussilla Kuopioon, tuntui liian raskaalta. Nyt ei mene aikaa koulumatkoihin, hän kertoo.

Monipuolinen opetustarjonta

Molempien mielestä lukiossa parasta on ollut se, kuinka tiedot ja osaaminen karttuvat koko ajan. Opettajat ovat osaavia ja ammattitaitoisia, mutta muistuttavat myös siitä, että elämässä on muutakin kuin koulu.
– Myös opetustarjontaan olen tyytyväinen. Kurssitarjonnasta on löytynyt kaikki, mitä olen kaivannutkin, Ville sanoo.
Opetustarjonta onkin laaja oppilasmäärään nähden.
– Järjestämme vuosittain projektiviikon, jolloin tarjolla on muitakin kuin pakollisia perusopintoja. Tarjolla on esimerkiksi tähtitiedettä, ilmaisutaitoa ja koodaamista. Myös kielitarjontamme on laaja: englanti, ruotsi, saksa, ranska, venäjä ja latina. Olemme mukana myös Urheiluakatemia-toiminnassa, mikä suo tavoitteellisesti urheileville opiskelijoille hyvät mahdollisuudet urheilun ja opiskelun yhdistämiseen. Lisäksi meillä on vahvat perinteet kansainvälisessä toiminnassa, Marjo Partanen kertoo.

Siilinjärven kunta
www.siilinjarvi.fi