Valikko Sulje

Sureva ihminen on osattava kohdata

Sami Länsivuoren ammattitaidon perusta on vanhempien näyttämässä esimerkissä.

Vuosikymmeniä Kuopiossa toiminut ja paikallisten hyvin tuntema Hautaustoimisto Länsivuori antaa parasta mahdollista palvelua herkässä elämäntilanteessa.

Hautaustoimisto Länsivuori on perheyritys, jonka harvinaisen pitkä historia alkaa jo 1800-luvun loppupuolella Iisalmessa.

– Isoukkini Reino Karppinen oli puuseppä ja valmisti myös arkkuja. Ensimmäisen kivijalkaliikkeen hän perusti 1903. Sukupolvenvaihdoksen yhteydessä vuonna 1951 nimi muuttui Länsivuoren Kukka- ja Hautaustoimistoksi, Sami Länsivuori kertaa suvun tarinaa.

Kuopion toimiston perustivat Samin vanhemmat 1960-luvulla. Länsivuoren suvussa ammatti on siis siirtynyt niin sanotusti isältä pojalle. Palvelun kulmakivi on aina ollut taito kohdata sureva.

– Hienovaraisuus on tullut suvun perintönä. Ukkini oli jo Iisalmessa tunnettu siitä, että hän toimi asiallisesti ja arvokkaasti. Saman mallin sain omilta vanhemmiltanikin, ja sen mukaisesti olen jatkanut, itse pian 40 vuotta yrittäjänä toiminut Sami kertoo.

Tukena ja läsnä

Niin kuin jo vuosikymmenten ajan, Länsivuoren hautaustoimiston palvelu kattaa edelleen kaiken mitä tilanne ja tilaisuus vaativat. Paikan päällä liikkeessä valitaan ensimmäiseksi arkku ja tarvittaessa uurna. Sitten mietitään siunaustilaisuutta ja sen jälkeen pidettävää muistotilaisuutta kukkineen, koristeluineen ja tarjoiluineen. Usein muistotilaisuuteen suunnitellaan myös oma ohjelmalehtinen, joka jää vieraille muistoksi.

– Autamme kaikissa käytännön järjestelyissä ennen hautajaisia ja niiden jälkeen, arkun kuljettamisesta hautamuistomerkin valintaan. Kauttamme hoituvat myös viralliset asiat, kuten perunkirjoitus. Itse kunkin kohdalle hautajaisten järjestäminen osuu harvoin, monelle vain kerran tai kaksi koko elämän aikana. Siksi Sami Länsivuori haluaa myös olla läsnä tukemassa surutyössä.

– Täytyy kuunnella asiakasta tarkkaan. Toiset voivat olla jo voiton puolella surutyössä, toiset ovat vielä shokissa tapahtuneesta. Monesti on vähän hätäkin, miten kaikista järjestelyistä selvitään. Pyrin rauhoittelemaan, että hyvin tässä ehditään, ei ole mitään kiirettä. Asiat kyllä hoituvat ja minä autan parhaani mukaan.

 

Hautaustoimisto Länsivuori

Savonkatu 25, 70100 Kuopio
ma – to 9.30 – 15
pe 9.30 – 14
tai sopimuksen mukaan
puh. 017 261 6531 ja 040 512 1035
www.lansivuoriky.fi
sami@lansivuoriky.fi