Valikko Sulje

Syksyn säveliä

Sulosävelten sinfoniaa! Kuorolaiset vasemmalta lukien Heidi, Christina, Olavi, Jape, Kimmo, Aino-Maria, Pyry ja Sami. Tahtipuikkoa heiluttaa Tuija ja säestäjänä toimii kanttori Ossi Jauhiainen.

Jokainen osaa laulaa, väittävät modernin musiikkipedagogian ammattilaiset.
Kun yllyn raivon innolla laulamaan, soittokaverini ja muutkin läheiseni rohkenevat epäillä kyseisen väitteen totuudellisuutta. Porukoissa ovat kuitenkin pitäneet ja ajoittaista rallatteluani sietäneet, sillä laulamisen mukavuus ei riipu pelkästään lahjakkuudesta tai taidoistani.
Yksin suihkussa laulaminen on mukavaa, mutta erityisen lystiä se on porukassa. Kuorossa tai lauluryhmässä lauletaan yhteisesti sovittua kappaletta ja jokainen antaa kokonaisuuteen oman panoksensa.
Tenorit, sopraanot, altot, bassot ja baritonit muodostavat yhdessä yhden ison äänen, mikä hyvin johdettuna ja harjoittelun jälkeen soi yksituumaisella soundilla.
Yllä olevassa kuvassa tiimimme laulaa Tuijan johtamana ja ammattitaitoinen säestäjä Ossi antaa toiminnalle svengaavan kompin.
Jonkun laulajan kurkku on kierossa ja toisen leukanikamat ovat savolaismallisesti vinksallaan, silti yhteisellä sävelellä mennään. Suvaitsevaisessa tunnelmassa on laulun vapaus ja yhdessä tekemisen ilo.
Tässä lehdessä on musiikkia mukana enemmän kuin sisällysluetteloa vilkaisemalla voisi uskoakaan. Kun tarkkaan lukee, on säveliä piilotettu yllättäviinkin paikkoihin. Ja hyvä niin, sillä onhan iltojen pimetessä, sekä talven ensi puhureiden lähestyessä, musiikki niitä parhaita tapoja rentoutua, piristyä ja saada uutta virtaa.
Ja nyt se on mahdollista jopa elävän musiikin parissa, sillä keikoille päästään jälleen! Nautitaan siitä, mukavia musiikki- ja lukuhetkiä kaikille.

Kiitos: Alavan seurakunnalle ja kanttori Ossi Jauhiaiselle.

Olavi Rytkönen
Sisällöntuottaja