Valikko Sulje

Taitavaa taloushallintoa

Maija-Liisa Tikkanen jatkoi yrittäjänä TiMan toimintaa 40 vuotta sitten. Nyt vetovastuussa on hänen poikansa Jani Tikkanen.

Talouspalvelut TiMa Oy on ollut saman yrittäjäperheen omistuksessa jo 40 vuotta. Asiakaspalvelun perustana ovat edelleen joustava palvelu ja taloushallintoalan vankka osaaminen.

Maija-Liisa Tikkanen osti jo toiminnassa olleen Tilitoimisto TiMan Kuopiossa vuonna 1981 ja kehitti siitä vähitellen taloushallinnon kokonaisosaajan, joka tukee asiakkaitaan tarjoamalla taloushallinnon uusinta osaamista.
Nyt yrityksen toimipisteet ovat Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Iisalmessa. Yritys työllistää yhteensä 15 henkilöä. Maija-Liisa on edelleen osaomistaja, työskentelee yrityksessä osa-aikaisena ja on erikoistunut muun muassa maatalousyrittäjien taloushallintopalveluihin.

Laajaa osaamista

– Asiakkainamme on niin pieniä, keskisuuria kuin isojakin yrityksiä, ja vielä muutama alkuperäinenkin asiakas 40 vuoden takaa, Talouspalvelut TiMan nykyinen toimitusjohtaja, Maija-Liisan poika Jani Tikkanen kertoo.
– Taloushallinto voidaan nykyään hoitaa pitkälti sähköisesti, mutta papereihin perustuvat palvelutkin ovat meillä tarvittaessa käytössä.
Peruskirjanpidon ymmärrystä tarvitaan edelleen, vaikka nykyaikaiset taloushallintojärjestelmät ovat tuoneet myös paljon automaatiota. Taloushallintotoimisto on myös tasalla, kun esimerkiksi verolakeihin tulee muutoksia tai kun asiakasyritys hakee valtiolta taloudellista tukea koronan aiheuttamien hankaluuksien vuoksi.
Tikkanen huomauttaa, että esimerkiksi ravintola- ja taksialan yritysten liikevaihdot ovat koronan takia pudonneet merkittävästi, mutta onneksi valtion tukea on ollut saatavilla ja niitä on myös osattu hakea. Näin konkursseja on pystytty välttämään.

Palvelut asiakkaan tukena

– Asiat kannattaa tehdä oikeaan aikaan ja oikealla tavalla ja asiakkaan kannattaa aina kysyä meiltä neuvoa. Toimistomme sijaitsevat kolmella paikkakunnalla keskeisellä paikalla ja meiltä löytyy aina henkilö vastaamaan kysymyksiin.
– Olemme juuriltamme aidosti savolainen tilitoimisto valtakunnallisten toimijoiden keskellä ja koronan suodessa juhlistamme pyöreitä vuosikymmeniä yhdessä asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa loppuvuonna, Tikkanen sanoo.

Talouspalvelut TiMa Oy

Siilinjärvi, Kuopio, Iisalmi
puh. 010 239 7370
ma – pe 8 – 16
toimisto@tima.fi
www.tima.fi