Valikko Sulje

Täsmäopintoihin vaikka heti

PAOKin ovi on aina auki, opinto-ohjaaja Heli Kärnä vinkkaa jatkuvasta hausta.

Kun on aika täydentää osaamista tai opiskella uutta, Palvelualan Opisto Kuopion jatkuva haku tarjoaa nopean ja joustavan reitin tutkintoon tai osatutkintoon jo ammatissa toimiville.

Eteen voi tulla tilanne, jossa työt loppuvat, uran vaihto alkaa kiinnostaa tai omassa työssä eteneminen edellyttää tiettyä pätevyyttä. Silloin ei kannata jäädä ihmettelemään ja miettimään alkaisikohan syksyllä sopivia opintoja. Motivoituneelle hakijalle oikea aika on juuri nyt. PAOKin opintoihin voi hakeutua jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden.

Osatutkinnoilla pätevyyteen

Opinto-ohjaaja Heli Kärnä kertoo, että jatkuvan haun lisäksi mahdollisuus osatutkintoihin tuo joustoa opintoihin ja mahdollisuuden täydentää osaamistaan yksilöllisesti.
– Työntekijä voi olla työssään jo osaava ammattilainen, ja valmis tutkinto syntyy osaamisen tunnistamisesta ja tarvittavista lisäopinnoista. Ei ole välttämätöntä suorittaa koko tutkintoa, vaan voi halutessaan suorittaa tarvitsemansa osion tai osioita eri tutkinnoista ja pätevyys on hankittu, Kärnä tiivistää.

Moniosaaja työllistyy

– Esimerkiksi ravintolassa voi olla astioidenhuollossa töissä henkilö ilman koulutusta, hän voisi käydä meillä opiskelemassa hygieniaosaamiseen kuuluvat asiat ja ravitsemispalveluissa toimimista asiakaspalvelusta elintarviketuntemukseen. Toisaalta myös ravintola- ja catering-alan osaaja voisi täydentää osaamistaan puhdistuspalveluiden perustiedoilla. Monipuolisille osaajille työmarkkinoilla on kova kysyntä, Heli Kärnä kertoo monipuolisista mahdollisuuksista.
PAOK järjestää toisen asteen ammatillista peruskoulutusta matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla. Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta valmistutaan kokiksi tai tarjoilijaksi, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon kautta valmistuu kodinhuoltajia ja toimitilahuoltajia. Opistosta valmistuu ammattitutkinnon kautta myös henkilökohtaisia avustajia ja laitoshuoltajia.

Palvelualan Opisto Kuopio

Asemakatu 4
70100 Kuopio
puh. 044 035 5623
info@paok.fi
www.paok.fi
www.opintopolku.fi