Valikko Sulje

Tatarialainen perunatortilla 8 annosta

Taikina:
4 dl maitoa
2 kpl kananmunia
1 tl suolaa
2 tl sokeria
n. 800 g vehnäjauhoja
Täyte:
1 kg perunaa
2 kpl sipulia
50 g voita
3 dl maitoa tai kermaa
suolaa

Valmistus:
Sekoita lämmin maito, kananmuna, suola ja sokeri.
Sekoita joukkoon jauhot lankavispilällä.
Anna taikinan levätä täytteen teon ajan.
Kuori, hienonna ja ruskista sipuli hyvin miedolla lämmöllä pehmeiksi.
Valmista perunasose. Keitä perunoita kannen alla, kunnes perunat ovat kypsiä. Kaada vesi pois. Lisää voi ja suola perunoiden joukkoon ja soseuta perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Lisää maitoa vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes saat sopivan kuohkean perunasoseen.
Jaa taikina paloiksi. Kauli palat n. 20 cm läpimitaltaan oleviksi pyöreiksi pohjiksi.
Paista pohjat paistinpannulla molemmin puolin.
Voitele pohjat voisulalla lämpimänä.
Laita perunamuusia ja paistettua sipulia puolikkaalle pohjalle ja käännä toinen puoli muusin päälle.
Tarjoa lämpimänä.