Valikko Sulje

Tavallisuuden tuolla puolen Mustassa Lampaassa

Tervetuloa nauttimaan elämyksellisestä illallisesta, toivottavat Mustan Lampaan Elina Soininen ja Mirja Korhonen.

Musta Lammas on tunnettu ja tunnustettu ravintola, jonka laajasti lähiraaka-aineita hyödyntävä keittiö tuottaa herkkusuille elämyksiä ja aina uusia makuja. Monelle matkailijalle illallinen Mustassa Lampaassa on yksi tärkeimmistä syistä vierailla Kuopiossa.

Ravintola Musta Lammas tunnetaan savolaisen gastronomian lipunkantajana. Lähituotteet, korkea paikallisuusaste ja käsityö ovat Mustan Lampaan toiminnan kulmakiviä. Hävikki on minimoitu ja raaka-aineet hyödynnetään Mustan Lampaan annoksissa kokonaisvaltaisesti.

Vuonna 1982 toimintansa aloittaneen ravintolan tunnelmallinen sali on tismalleen sama kuin ravintolaa perustettaessa 1980-luvun alussa, mutta vuosien varrella keittiö on päivittynyt kovimpiakin vaatimuksia vastaavaksi.

Ruokatuote on pidetty tinkimättömän korkeatasoisena. Makumaailma haetaan edelleen klassisesta ranskalaisesta keittiöstä, mutta annokset syntyvät uniikilla paikallistwistillä.

Elämysmenu hurmaa

Tänäkin kesänä Musta Lammas kutsuu myös Kuopiossa vierailevat matkailijat maistamaan aitoja Savonmaan makuja. Kestosuosikki on säännöllisesti uudistuva elämysmenu, joka tekee kunniaa käsityölle, paikallisuudelle ja keittotaidolle.

Elämysmenu on neljän ruokalajin hiottu kokonaisuus, joka sisältää alkuruuan, keiton, pääruuan ja jälkiruuan. Elämysmenun voi aina täydentää lisäannoksilla: tartarilla ja/tai juustoilla. Menun annoksia voi myös nautiskella yksittäin. Jokaiselle Elämyksen neljälle ruokalajille on myös valittu sopiva juoma. Viinit ja aperitiivit valitaan täydentämään kauden parhaita makuja. Ruokalajeille on myös luotu sopivat juomat. Tee- ja mehupohjaiset alkoholittomat juomat valmistetaan itse kauden parhaista mauista.

Jälkiruoilla on tärkeä osa elämysmenun maukkaassa kokonaisuudessa. Kuvassa mansikkasorbettia Suonenjoen mansikoista, valkosuklaa-namelakaa sekä lähituottajan hunajaa.

Pöytävaraus suositeltava

Asiakaspalveluvastaava ja sommelier Mirja Korhosella on tärkeä vinkki kesäasiakkaille.

– Meilläkin eletään nyt vuoden vilkkainta sesonkia, niinpä ennakkovarausta suosittelemme mitä vilpittömimmin. Viikonloppuisin se on lähes välttämätön ja arkisinkin ehdottomasti hyvä idea. Useimmiten varaus tehdäänkin hyvissä ajoin, kun lomareissun aikataulut varmistuvat ja tiedetään missä vaiheessa reitti kiertyy kauniiseen kesä-Kuopioon, Korhonen muistuttaa.

 

Musta Lammas

Satamakatu 4
70100 Kuopio
mustalammas.net