Valikko Sulje

Terveyttä kotimaisista marjoista

Kotimaisia marjoja kannattaa nauttia runsaasti. Lautaselle voi mahtua myös puuroa, Timo Hoffren esittelee.

Moniviljapuuroa ja kotimaisia lähimarjoja. Mikä olisikaan parempi aamupala? Kuopion Marja ja Vihannes myy kotimaisia metsä- ja puutarhamarjoja ja toimittaa niitä tarvittaessa asiakkaan kotiovelle.

Monipuolinen ja säännöllinen kotimaisten marjojen käyttö takaa parhaat terveyshyödyt. Ravitsemussuositusten mukaan kasviksia, marjoja ja hedelmiä tulisi syödä vähintään puoli kiloa päivässä.

Ravintoaineiden lisäksi marjat sisältävät monenlaisia terveyttä edistäviä yhdisteitä, jotka muun muassa alentavat verenpainetta ja kolesterolia. Marjat myös lievittävät moniin kroonisiin sairauksiin liittyvää elimistön matala-asteista tulehdusta, tasoittavat aterianjälkeistä verensokerin vaihtelua ja edistävät suoliston hyvinvointia.

Vastustuskyky kuntoon

Marjojen käyttö parantaa vastustuskykyä, kohentaa veriarvoja ja jaksamista ja tekee hyvää iholle. Marjoissa on myös paljon elimistöä suojaavia antioksidantteja ja fenolisia ainesosia, jotka kohentavat veriarvoja ja verenkiertoa sekä ehkäisevät ylipainon kertymistä ja metabolista oireyhtymää.

Suomessa marjoja on perinteisesti käytetty monipuolisesti. Marjoja syödään kesällä tuoreeltaan, niitä nautitaan viilin, jogurtin ja puuron kanssa ja käytetään erilaisissa leivonnaisissa, jälkiruuissa ja smoothieissa.

 

Marjoja suoraan kotiovelle

Kuopion Marja ja Vihannes Oy:n yrittäjä Timo Hoffren kertoo, että marjavuosi on ollut kohtalainen ja yrityksen pakastevarastossa on nyt mukavasti tämän satokauden metsä- ja puutarhamarjoja. Myynnissä on myös yrityksen omista marjoista tehtyä täysmarjamehuja.

– Tuotteitamme on helppo tilata verkkokaupasta osoitteesta marjakauppa.fi tai puhelimitse. Kotiinkuljetukset pakasteautolla tehdään maanantaisin klo 16 – 18 ja torstaisin kello 9 – 12 Toivalan ja Saaristokaupungin välisellä kaupunkialueella, Hoffren esittelee.

Tilaukset on tehtävä toimitusta edeltävinä päivinä viimeistään klo 24 mennessä. Kuljetuksen hinta on vain viisi euroa kuljetusta kohden ja maksu tapahtuu kortilla tai käteisellä toimituksen yhteydessä.

Kauppa käy myös Kelloniemessä

Asiakkaat voivat myös tulla kylmävarastollemme ja valita pakastealtaista tuotteet itse. Yritys palvelee Kelloniemessä maanantaisin klo 15 – 18 ja perjantaisin klo 9 – 14.

Kuopion Marja ja Vihannes Oy

Suurahontie 5
70460 Kuopio
ma 10 – 18, pe 9 – 14
puh. 050 337 3678
www.marjakauppa.fi