Valikko Sulje

Thaimaalaiset pekoniranskalaiset ja juustokastiketta 4:lle

500 g perunaa
100 g pekonia
1 l öljyä
suolaa

Juustokastike
1 dl kermaa
1 dl maitoa
100 g cheddar-juustoa
raastettuna
mustapippuria, suolaa

Valmistus:
Kuori ja leikkaa perunat. Voit halutessasi myös käyttää perunat kuorineen hyvin pestyinä. Kiehauta perunoita ensin n. 10 min ajan, valuta vesi pois ja jäähdytä perunat. Suikaloi pekoni ja laita se kylmälle pannulle. Paista pekonit rapeiksi ja siirrä talouspaperin päälle lautaselle.

Valmista kastike kuumentamalla maito ja kerma. sekoita joukkoon raastettu juusto. Sekoita kunnes juusto on sulanut ja mausta kastike.

Kaada öljy kattilaan, kuumenna +175C ja lisää perunat erissä. Kypsennä perunat upporasvassa niin että saat niistä rapeita ja kauniin värisiä.

Laita paistetut perunat talouspaperin päälle valumaan, jotta liika
rasva valuu pois. Suolaa perunat.

Laita ranskalaiset tarjoiluastiaan, sekoita joukkoon pekoni ja
valuta päälle juustokastiketta.