Valikko Sulje

Turkkilainen ripapottu 4 annosta

4 kpl isoa perunaa
150 g jauhelihaa
1 kpl sipuli
1 kpl tomaatti
1 kpl vihreä paprika
2-3 kpl valkosipulinkynttä
1 tl tomaattimurskaa
1 ripaus persiljaa
Paprika, mustapippuri, suola, timjami

Kastike:
1 rkl tomaattipyreettä
1½ dl vettä

Valmistus:
Valmista ensin täyte. Laita jauheliha kuumalle pannulle, paista sitä hieman, lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, hienonnettu vihreä paprika, kääntele seosta pannulla hetken aikaa.
Lisää tomaatti kuutiot, tomaattimurska ja mausteet, lisää myös hienonnettu persilja ja sekoita. Tarkista vielä maku ja tarvittaessa lisää mausteita.
Kuori perunat, leikkaa ne puoliksi pituussuunnassa ja koverra perunat keskeltä varovasti keskeltä.
Paista perunat kevyesti kuumassa öljyssä pannulla.
Laita paistetut perunat uunivuokaan ja täytä keskiosa jauhelihalla. Valmista kastike ja kaada se uunivuokaan.
Kypsennä perunat +180C asteessa, uunissa kullanruskeaksi.