Valikko Sulje

Turvaa taloyhtiöille teknisellä isännöinnillä

Teemu Pulkkinen suorittamassa kiinteistötarkastusta Kuopion ydinkeskustan kerrostalossa.

Toiminta-alueen ohella Iljan Isännöintikeskuksen palvelut ovat laajentuneet, kun tekninen isännöinti on nyt taloyhtiöiden rakennustekninen tuki.

Isännöitsijä hallitsee taloyhtiön hallinnolliset asiat, kuten vastikevalvonnan, laskujen maksun ja taloustilanteen seurannan. Teknisen isännöitsijän rooli on toisenlainen. Häntä tarvitaan, kun taloyhtiössä ilmenee isoja korjaustöitä vaativia kiinteistön rakenteisiin liittyviä ongelmia, tai jos halutaan päivittää kiinteistön tekniikkaa modernimmaksi.

Taloyhtiön rakennustekninen tukihenkilö

Iljan Isännöintikeskuksella viime marraskuussa aloittanut tekninen isännöitsijä Teemu Pulkkinen on kokenut rakennusalan ammattilainen. Rakennusmestarin ja rakennusinsinöörin tutkinnot ja pitkä työkokemus rakennusalalta antavat vahvan pohjan toimia taloyhtiöiden tukena rakennusteknisissä asioissa.

– Tekninen isännöinti tarkoittaa meillä lyhyesti ilmaistuna nopeaa reagointia rakennusteknisiin asioihin asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Tekninen isännöinti ei ole osa perinteistä isännöintiä vaan tukee sitä. Palvelu ostetaan lisäpalveluna tarpeen tullessa. Tarpeet vaihtelevat todella paljon osakkaan kylpyhuoneen silikonisaumojen uusimisesta taloyhtiön laajaan LVIS remonttiin, Pulkkinen sanoo.

– Tekninen isännöitsijä hakee nopean ja kustannustehokkaan ratkaisun pienempään rakennustekniseen pulmaan, tai laittaa isomman projektin käyntiin ja valvoo sen eri vaiheiden suunnitellun toteutumisen. Työnkuva on laaja, sillä siihen kuuluvat myös esimerkiksi kiinteistöjen perusteelliset kuntokartoitukset ja niiden tarkka dokumentointi.

Tekniselle isännöinnille on ollut todella suuri tarve, tekninen isännöitsijä Teemu Pulkkinen ja Iljan Isännöintikeskuksen toimitusjohtaja Ilja Knuutinen kertovat.

Säästöä asiantuntemuksella

Tekninen isännöinti auttaa priorisoimaan kunnostuskohteita. Vuotava katto menee kiireellisyydessä aina narisevan saranan ohi.

– Asiantuntemus auttaa hahmottamaan kustannusten kertymisen realistisesti. Usein on kustannustehokkainta tehdä jotkin asiat samalla kertaa ja siirtää toiset harkitusti tuonnemmaksi. Joskus myös ulkopuolinen konsulttiapu on tarpeen, Pulkkinen kertoo.

Tekninen isännöitsijä esittää selkeän tilannearvion taloyhtiön hallituksen päätöksenteon tueksi sekä toimii taloyhtiön valtuuttamana ja hoitaa muutos- tai korjaustyöhankkeen kokonaisuutena tarvekartoituksesta ja kilpailutuksesta projektin päättymiseen.

Laajentunut palvelukokonaisuus

Ijan Isännöintikeskus muutti viime kesänä entiseen Osuuspankin taloon Puijonkadulle. Kuluneeseen vuoteen mahtuu muitakin muutoksia. Viime huhtikuussa yritys osti Pohjois-Savon Isännöinti Oy:n koko osakekannan. Sitä myöten yrityksen toiminta laajeni Nilsiään ja Tuusniemelle asti.

– Palvelukonseptiamme kehitetään asiakkaiden tarpeiden mukaan. Tekninen isännöintikin on tullut mukaan juuri sitä kautta. Palvelu tuli tarjolle marraskuussa ja nyt erikokoisia hankkeita on ollut työn alla jo yli 30. Tekninen isännöinti on tullut meillekin jäädäkseen ja siihen myös panostetaan tarvittavin resurssein, Ilja Knuutinen linjaa.

 

Iljan Isännöintikeskus Oy

Puijonkatu 25 B, 4. krs., 70110 Kuopio
puh. 010 341 4450
info@iljanisannointikeskus.fi
iljanisannointikeskus.fi