Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Vegaaninen ja gluteeniton herkuttelijan piiras

NYT, Reseptit

12 annosta

Pohja:
100 g vegaaninen margariinia
2,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 dl perunajauhoa
1 tl suolaa
0,5 dl soijamaitoa
Täyte:
100 g sipulia
1 valkosipulinkynsi
100 g aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
100 g paprikaa
50 g Kalamata-oliivi-viipaleita
20 g tuoretta persiljaa silputtuna
½ tl kuivattua basilikaa
¼ tl suolaa
ripaus mustapippuria
3 dl kaurafraichea

Nypi margariini, perunajauhot, kaurajauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon soijamaito ja sekoita tasaiseksi.
Osta kertakäyttöisiä Amerikan muffinivuokia (valitse vuoka sen mukaan, minkä kokoisen annospalan haluat syöjää kohden). Laita kertakäyttöiset muffinivuoat muffinipellille (tämä helpottaa sinua, kun alat painelemaan taikinaa muffinivuokiin. Ne eivät mene ruttuun, kun pelti on tukemassa niitä). Painele taikina muffinivuokiin niin, että taikinaa on kauttaaltaan vuoan yläreunoja myöten.
Gluteeniton pohja kannattaa tehdä muffinivuokiin, suoraan annospaloiksi. Keittiön testiryhmämme totesi, että siistin palan leikkaaminen isosta piirakkavuoasta oli vaikeaa. Piirakat voi tehdä edeltävänä päivänä ja lämmittää juhlapäivänä. Rakenne kestää myös muffinivuoan irrottamisen ennen lämmitystä.
Seuraavaksi valmistetaan täyte. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuutioi paprika. Kuullota sipuleita pannulla ja lisää paprikat joukkoon. Muutaman minuutin kuluttua voit lisätä joukkoon myös muuta raaka-aineet ja mausteet.
Levitä täytteet vuokiin. Levitä lopuksi kaurafraichea tasainen kerros täytteen päälle.
Paista piirakoita uunin keskitasolla 200 asteessa 25 minuuttia.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.