Valikko Sulje

Vegaaninen ja gluteeniton täytekakku

10 – 12 annosta

Kakkupohja:
8 dl Semper hieno riisijauho
4 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
4 tl psylliumia
ripaus suolaa
2,5 dl rypsiöljyä
6,5 dl vichyä (tms. kuplavettä)
Kinuski (jos haluat kakun päälle)
2 dl Plantin kauravispi
1 dl fariinisokeri
Täytteeksi:
2 dl vadelmahilloa
1 banaani
150 g aprikoosia
3 dl Fazer Aito kauravispiä
Pursotus ja koristeet:
4 dl Fazer Aito kauravispi
tuoreet marjat tms.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita myös öljy ja kuplavesi.
Kääntele nestemäiset ainekset kuivien sekaan ja sekoita taikinaa vain sen verran, että saat jauhot sekoittumaan.
Ohjeesta tulee yksi korkea reunainen uunipellillinen (käytä leivinpaperia), josta leikkaat kolme haluamasi muotoista kakkupohjaa.
Paista ensin 200 asteessa uunin alatasolla 20 minuuttia. Laske sen lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 25 minuuttia.
Pohja kannattaa valmistaa hyvissä ajoin, jotta se ehtii jäähtyä kunnolla leikkaamista varten.
Jos haluat kakun päälle kinuskin, se kannattaa laittaa kiehumaan hiljalleen, kun aloitat kakun täyttämisen.
Vaahdota kauravispi kakun väliin ja pursotuksiin.
Leikattuasi pohjat, kostuta ne hyvin appelsiinimehulla.
Täytä kakku hillolla, kauravispillä ja hedelmillä.
Anna luovuuden päästä valloilleen ja koristele!