Valikko Sulje

Vegaaninen Pavlova

Pavlova on hyvin makeaa, joten reseptistä tulee ainakin 10 annosta.

Marenki:
1,5 dl aquafabaa eli kikhernelientä (1 tölkki kikherneitä riittää)
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl sitruunamehua
Maapähkinä-kinuski:
2 dl Plantin kauravispiä
1 dl fariinisokeria
100 g maapähkinävoita
Täytteeksi/koristeluun:
4 dl Fazer Aito kauravispiä (pitää parhaiten rakenteensa)
tuoreita marjoja

1. Siivilöi kikherneiden liemi kulhoon. Vatkaa lientä muutama minuutti sähkövatkaimella niin, että se vaahtoaa kunnolla.
2. Lisää sokeri muutamassa erässä samalla vatkaten. Lisää vielä vaniljasokeri ja sitruunamehu ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Aikaa kuluu tähän yleensä n. 10 minuuttia.
3. Lämmitä (kiertoilma)uuni 100 asteeseen.
4. Levitä leivinpaperia kahdelle uunipellille. Voit piirtää leivinpaperiin kolme pohjien muotoista pyöreää mallia esim. lautasen tai kannen avulla. Meillä pohjien halkaisija oli 20 cm.
5. Levitä vaahto leivinpaperille mallien mukaisesti kolmeksi erilliseksi pohjaksi. Sopiva pohjan paksuus on noin 2 cm.
6. Jos vaahtoa jää yli, voit pursottaa siitä leivinpaperille pieniä marenkeja koristeeksi.
7. Paista pohjia 2 tunnin ajan kiertoilmauunissa. Tavallisessa uunissa paistoaika saattaa vaihdella, joten tarkkaile marenkeja useammin.
8. Anna marenkipohjien jäähtyä kunnolla ennen kakun kokoamista.
9. Aloita kinuskin keittäminen. Keitä miedolla lämmöllä Plantin kauravispiä (tällä saa parhaan lopputuloksen kinuskiin) ja sokeria noin 20 minuuttia. Kun lopputulos alkaa olla sakeaa kastiketta, sekoita joukkoon maapähkinävoi. Sen voi jättää myös pois, jos haluat tehdä pähkinättömän. Anna kinuskin jäähtyä hieman huoneenlämmössä.
10. Vatkaa soijavispi vaahdoksi ja mausta tarpeen mukaan sokerilla.
11. Aseta marenkipohja kakkulautaselle ja levitä sen päälle kerros kauravispiä ja viipaloituja mansikoita / muita marjoja tai hedelmiä. Pursota päälle kinuskiraita.
12. Toista sama kahdelle muulle kerrokselle. Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja minimarengeilla. Voit laittaa kinuskia myös päällimmäisen kerroksen päälle.