Valikko Sulje

Vegaaniset ja gluteenittomat suklaahippukeksit

Noin 14 kpl

100 g vegaanista margariinia
1/4 dl oliiviöljyä
2 rkl vettä
2 dl fariinisokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl ruokasoodaa
4,5 dl gluteeniton jauho (esim. Semper vaalea jauhoseos)
100 g vegaanista suklaata

Levitä leivinpaperi uunipellille ja laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
Mittaa kulhoon margariini, oliiviöljy, vesi, fariinisokeri ja suola. Sekoita ne haarukalla tasaiseksi. Lisää ruokasooda ja sekoita hyvin. Sekoita seuraavaksi taikinaan jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi, tarvittaessa käsin. Leikkaa suklaa terävällä veitsellä pieniksi hipuiksi ja sekoita myös se taikinan sekaan.
Jaa taikina neljääntoista yhtä suureen osaan. Muotoile ne 1 cm paksuisiksi, halkaisijaltaan 4 cm kekseiksi. Aseta keksit leivinpaperille ja jätä niiden väliin tilaa, sillä ne leviävät paistamisen aikana.
Paista keksejä esilämmitetyn uunin keskitasolla 14 – 16 minuuttia. Keksit ovat valmiit, kun niiden reunat ovat saaneet hieman väriä. Anna keksien jäähtyä leivinpaperin päällä viisi minuuttia ennen niiden siirtämistä, sillä ne ovat vastapaistettuina hyvin pehmeitä.
Säilytä valmiit keksit ilmatiiviisti huoneenlämmössä tai jääkaapissa.
Keksit voi pakastaa joko valmiina kekseinä tai taikinana. Jos pakastat taikinan, anna sen sulaa hitaasti jääkaapissa. Jos pakastat taikinan valmiiksi keksinmallisina, voit paistaa ne myös jäisinä. Tarkkaile tällöin paistoaikaa.

Jos haluat hassutella yrttien kanssa, voit lisätä taikinaan 1 rkl tuoretta rosmariinia hienona silppuna.