Valikko Sulje

Vegaaniset napostelupopparit paokin tyyliin

Nämä sopivat lapsille ja aikuisille!

2 litraa valmista, suolattua popkornia

Mausteista karamellikastiketta eli:
1 dl Plantin kauravispiä
0,5 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
1,5 tl kuivattua inkivääriä
¼ tl jauhettua mustapippuria

Valmista popparit mikrossa tai kattilassa.
Keitä kinuski. Keitä miedolla lämmöllä Plantin kauravispiä ja sokeria noin 20 minuuttia. Kun seos alkaa olla sakeaa, lisää loput mausteet.
Levitä uunipellille leivinpaperi. Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen.
Kaada karamellikastike popkornin sekaan. Sekoita lusikalla hyvin, jotta karamellikastike levittyy mahdollisimman tasaisesti. Levitä popparit leivinpaperille.
Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla tunnin ajan. Sekoita aina 15 minuutin välein.
Anna popkornien vähän jäähtyä ja kovettua ja laita ne sitten tarjolle. Ilmankosteus muuttaa popkornit pehmeiksi, joten säilytä ne mahdollisimman ilmatiiviisti huoneenlämmössä. Karamellipopkornit säilyvät useammasta päivästä pariin viikkoon rapeina näin säilytettynä, mutta suositeltavaa on tarjoilla ne mahdollisimman pian valmistamisen jälkeen.