Valikko Sulje

Vuoden Kuopiolainen Kalaravintola on Gallá Kitchen & Bar

Keittiöpäällikkö Janne Tirri luo uusia makuja Gallá Kitchen & Barin keittiöön.

Vuoden Kuopiolainen Kalaravintola -kilpailu järjestettiin syksyllä ensimmäistä kertaa. Kilpailuun saivat hakea mukaan kaikki kuopiolaiset ravintolat, jotka tarjoavat listaruokanaan myös kalaa. Kilpailun voittajaksi tuli Lapland Hotelsin Gallá Kitchen & Bar. Voiton ratkaisi keittiöpäällikkö Janne Tirrin valmistama kuha-annos.

Gallá Kitchen & Bar on vuoden 2023 Kuopiolainen Kalaravintola. Tämä näkyy myös juhlasesongin tarjoiluissa. Tarjolla on pohjoisten vesien kalaa, rautua, siikaa, lohta sekä haukea.

Huippumakuja sesonkien mukaan

Vuoden Kalaravintola -tunnustus samalla ilahduttaa, mutta myös velvoittaa keittiöpäällikkö Janne Tirriä. Kalaruokiin tullaan Gallán keittiössä panostamaan jatkossakin.

– Vaikka Gallá mielletään helposti pororavintolaksi, niin pohjoisista vesistä löytyy todella upeita raaka-aineita, joita me haluamme asiakkaillemme tuoda tarjolle monipuolisesti. Mielestäni ylipäätään ravintoloissa voitaisiin hyödyntää paljon enemmän kotimaista järvikalaa nykyistä laajemmalla skaalalla. Nykyään ollaan totuttu syömään tiettyjä kaloja ja samalla on unohdettu hyödyntää monipuolisesti eri kalalajeja, Tirri kertoo ja paljastaa että oman suosikkikalan nimeäminen on vaikeaa.

– Niitä on ihan liian monta, kaikille on oma paikkansa ja aikansa. Omassa kalan käytössä ja samoin Gallán ruokalistoilla kalat näkyvät sesonkiraaka-aineina, esimerkiksi viime keväänä listalla oli madetta. Eli suosikit vaihtuvat sesonkien mukaan.

Suositut kalaviikot

Vuoden kalaravintolan osaaminen on huomioitu myös asiakkaiden parissa.

– Asiakkaat ovat löytäneet kalaosaamisemme, muun muassa tämän syksyn kalaviikot olivat todella suosittuja ja Vuoden Kalaravintola tittelin myötä kuha-annoksen suosio on suorastaan räjähtänyt. Kalaviikot saivat paljon hyvää palautetta ja tämä tullaankin todennäköisesti ottamaan ohjelmaan myös ensi vuonna. Myös pikkujoulumenuissa ja joulunajan joululounailla ja juhlapöydässä kalalla on nyt entistäkin tärkeämpi osuus, Janne Tirri lupaa.

Menestyksekäs kuha-annos: Horsmavoissa haudutettua Miekojärven kuhaa, sakepikkelöityä porkkanaa, voikukkakapriksia, porkkanapyreetä ja tyrni-porkkanavoikastiketta.

Viimeiset hetket varata pikkujoulut!

Gallán keittiön antimet ovat olennainen osa myös Lapland Hotelsin monipuolisia tapahtumapalveluja. Elämykselliset juhla- ja kokouspalvelut ovat tulleet muutamassa vuodessa todella suosituiksi niin yritys- kuin yksityisasiakkaillekin.

– Elämykselliset menut ja isommille seurueille hyvin sopiva pikkujoulujen noutopöytä on räätälöity pohjoisen parhaista raaka-aineista, kuten myös joulunajan juhlapöytä.

Pohjoisen makujen joululounasta Gallá Kitchen & Barissa tarjotaan 11.-22.12. Joululounaan yhteyteen onnistuu mainiosti vaikkapa lounaskokous.

– Nyt ovatkin viimeiset hetket käsillä varata pikkujoulut ja joululounas itselleen sopivaan aikaa, hotellin johtaja Miia Siltala muistuttaa.

Joulun aikaan nautitaan pitopöydän herkuista.

Lapland Hotels Kuopio

Puijonkatu 32, 70110 Kuopio
kuopio@laplandhotels.com
puh. 017 552 8800
www.laplandhotels.com/kuopio

Myyntipalvelu

puh. 017 552 8802
sales.kuopio@laplandhotels.com

Gallá Kitchen & Bar

puh. 017 552 8803
www.kitchengalla.fi