Valikko Sulje

Yhdessä olemme enemmän

Onnistunut prosessi syntyy, kun moderni, ajantasainen tekniikka ja ammattilaisten osaaminen yhdistyvät. Kuvassa Jenni Pakka (vas.) ja Tuula Ahlholm.

Savon XPressiä julkaiseva Monikanavapalvelut on aloittanut yhteistyön Mainospalvelu Laitisen kanssa. Kahden itsenäisen perheyhtiön yhteistyö mahdollistaa molempien asiakaskunnan entistä kattavamman palvelun.

Monikanavapalvelujen rautainen sisällöntuotannon osaaminen sekä pitkät asiakassuhteet yhdistyvät Laitisen monipuoliseen graafisen suunnittelun, digitaalisen mainonnan ja painopalvelujen osaamiseen.
Vaikka yhteistyötä tehdään nyt entistä tiiviimmin ja laajemmalla rintamalla, on kyseessä pitkäaikainen kumppanuus.
– Olemme Empun kanssa tunteneet toisemme jo vuosikymmenet ja tehneet yhteistyötä koko yrityksen olemassaoloajan. Siltä pohjalta on ollut luontevaa kehittää yhteistyötä eteenpäin. Yritysten ja yrittäjien keskinäinen yhteistyö on hieno mahdollisuus: emme ole kilpailijoita keskenämme, vaan päinvastoin pystymme yhdessä olemaan entistä parempia ja ennen kaikkea palvelemaan asiakkaita entistä monipuolisemmin, Monikanavapalveluiden yrittäjä Tuija Vartiainen kertoo.
Savon XPress on ilmestynyt jo 17 vuoden ajan ja viime vuosien aikana julkaisutoiminnan lisäksi yritys on laajentanut merkittävästi toimintaa myös mainostoimistopalvelujen saralla. Monikanavapalvelut tarjoaa monikanavaisen palvelumallin, jossa asiakas pystyy keskittämään kaiken markkinoinnin ja mainontansa ideoinnista ja suunnittelusta aina tekniseen toteutukseen asti saman katon alle.
Mainospalvelu Laitisen toiminta alkoi jo yli 30 vuotta sitten ja tuona aikana yritys on pitkäjänteisellä ja osaavalla työllä saavuttanut arvostetun aseman mainostoimisto- ja painotoiminnassa. Yrittäjä Emppu Laitinen kertoo olevansa innoissaan uudesta yhteistyöstä, sillä kumppaniyritysten arvomaailmat sopivat hyvin yhteen.
– Arvostamme molemmat rehellisyyttä, yritteliäisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Pitkäaikaiset asiakassuhteet ja niiden vaaliminen ensiluokkaisella asiakaspalvelulla on meille tärkeitä arvoja, Laitinen kertoo.

Idearikkaus ja luovuus kukkii porukassa

Monikanavapalvelujen ja Mainospalvelu Laitisen osaajat muodostavat moniammatillisen osaajien tiimin, joka mahdollistaa asiakkaiden palvelun kaikissa markkinointitarpeissa.
– Osaamisemme täydentävät toisiaan hyvin. Idearikkaus ja luovuus kukkii ja yhdessä rautaisen ammattitaidon kanssa olemme aika pitelemätön porukka. Toiminnan ripeys ja ketteryys mahdollistaa asiakkaiden tarpeiden mukaiset ratkaisut tarvittaessa nopeallakin aikataululla. Asiakkaan suuntaan asiointi toimii sulavasti tutun yhteyshenkilön kautta, sisältöpäällikkö Aino-Maria Savolainen kuvailee toimintaa.
Onnistunut markkinointi vaatii tänä päivänä asiaan paneutumista ja monikanavaisuutta. Useimmiten yrityksissä työaika kuluu kuitenkin operatiivisessa toiminnassa, eikä alati muutoksessa olevaan mainonnan kommervenkkeihin välttämättä ole aikaa ja mahdollisuutta kiinnittää huomiota. Alan ammattilaisten apu onkin silloin tarpeen:
– Laaja ymmärrys toimintaympäristöstä, sen muutoksista ja mainonnan mahdollisuuksista mahdollistavat uusien ratkaisujen tuomisen asiakkaan käyttöön, Emppu Laitinen kertoo.
Ennen kaikkea yritysten välinen yhteistyö mahdollistaa molemminpuolisen palvelujen kehittämisen sekä asiakkaiden palvelemisen entistä kokonaisvaltaisemmin. Olipa tarvetta printti- tai digimainonnalle, kotisivuille tai painotuotteille, nyt ne on mahdollista saada samasta luukusta, kilpailukykyiseen hintaan.
– Teknisten ratkaisujen tuottajia on markkinoilla paljon, mutta sisällöntuotannon osaaminen useimmiten puuttuu. Olipa kyse tekstistä, kuvista tai videoista, meidän sisällöntuotanto- ja valokuvaustiimimme on valmiina palvelemaan, Aino-Maria Savolainen kertoo.
Asiakkaan kannalta olennaisinta on, että mainonta toimii ja sen tekemisestä vastaavat ammattilaiset. Monikanavapalvelujen pitkät asiakassuhteet perustuvatkin paitsi idearikkauteen myös hyvään, vuosien varrella rakennettuun asiakastuntemukseen ja molemmin puoliseen luottamukseen.
– Asiakkailta saamamme luottamus on ykkösasia. Olemme eläneet monien asiakasyritystemme kanssa yhdessä yritystoiminnan eri vaiheet ja vuosien varrella suhde voi muodostua hyvin luottamukselliseksi. Tästä, kunkin asiakkaan tarpeisiin räätälöidystä palvelusta pidämme kiinni myös jatkossa, Tuija Vartiainen summaa.

 


Jari Lamberg tarkastaa painojälkeä.