Valikko Sulje

Ykkösherkun kautta pääsiäiseen

Elisa Nurmi ja maukkaita poimintoja pääsiäispöytään.

Kuopion Kauppahallin Ykkösherkun valikoimista löytyy tunnetusti juhlapyhien pitopöytiin laadukasta tarjottavaa. Pääsiäinen ei tee tästä poikkeusta. Juusto- ja herkkuvalikoima on laajentuneessa myymälässä entistäkin muhkeampi ja pääsiäisen alla myymälään on saapunut valikoima kausituotteita maailmalta ja lähituottajilta.

Brietä ja camembertia

Ykkösherkun valikoimissa on koko ajan toistasataa erilaista juustoa ja juhlapyhien aikaan määrä saattaa noista jopa 150 lajikkeeseen asti. Pääsiäinen on sopivaa aikaa kokeilla uusiakin makuja, Ykkösherkun Elisa Nurmi vinkkaa.

– Nyt löytyy esimerkiksi ranskalaista pehmeää valkohomejuustoa, eli brie-juustoa, joka on loistava lisä jälkiruokapöytään erilaisten hillojen kera. Tarjolla on myös kivoja camembert-juustoja, joissa on käytetty muun muassa kirsikkalikööriä. Molempia kannattaa maistaa ja vertailla, Elisa suosittelee.

Brie ja camembert ovat ulkoisesti lähes samannäköisiä, mutta ne valmistetaan eri tavalla ja myös maku ja tuoksu on molemmissa erilainen. Brie on kevyempi, Camembert taas maultaan voimakkaampi ja voimakassuolaisempi.

Ykkösherkusta löytyy monta uutuusjuustoa maisteltavaksi.

Herkkuja mukkaan tae mahhaan

Juustot ovat muutoinkin kuopiolaisten hankintalistan kärjessä, kun juhlapöytää katetaan. Pääsiäisen todellinen hitti on ollut myös minttuhyytelö, joka sopii niin lampaan kuin juustojenkin kaveriksi erinomaisesti.

– Tämäkin tuote on hyvää paikallista tuotantoa, Heinäsaaren tilalta Mikkelistä. Tervetuloa maistelemaan tai vaikka lounastamaan pääsiäisostosten lomassa. Ykkösherkun tiskihän venähti alkuvuodesta pituutta ja nyt on tarjolla myös muhkeita patonkeja ja ruokaisia salaatteja, laadukkaita ruokajuomia unohtamatta, Ykkösherkkulaiset vinkkaavat.

Ykkösherkussa herkkusuu nauttii nyt myös vaikka kakkupalan ja kuohuvaa, Heidi Tiihonen vinkkaa.

Ykkösherkku

Kuopion Kauppahalli
Kauppakatu 45, 70110 Kuopio
puh. 040 762 1928
ma – to 9 – 17, pe 9 – 18, la 9 – 16
kauppahalli@ykkosherkku.fi
www.ykkosherkku.fi