Valikko Sulje

Liiku ja seikkaile

Minigolf on kesän suosikkipuuhaa. Tässä kisaillaan Kunnonpaikassa, taustalla savusauna odottaa peliväkeä.

Nähtävyyksiin tutustumisen ja shoppailun välissä tekee hyvää hieman liikkua ja seikkailla. Kuopiossa mahdollisuudet ovat todella monipuoliset, tarjonnasta löytävät omansa niin rajojaan kokeilevat vauhtiveikot kuin leppoisammastakin liikunnasta nauttivat. Tässä muutama tärppi sporttiväelle.

Kuopion seudulla varsinaisia golfkenttiä löytyy Tahkolta useampikin ja lähimpänä Kuopion Kaupunkia Siilinjärven Tarinagolf. Vielä lähempänä Kuopiota eli Vuorelassa, Kunnonpaikassa, päästään niin mini- kuin frisbeegolfin, suppailun ja padelin pariin. Hikisten kierrosten päälle maistuvat kylpylähotellin savusaunan löylyt.

Golfia moneen makuun

Lisää golfkierroksia on luvassa Kuopion keskustan eteläpuolella osoitteessa Siikaranta 9, mistä löytyy Aktiviteettikeskus Bellanranta. Bellanpuiston citygolfin jälkeen on helppo siirtyä vaikka padelin, petankin, trampoliinihyppelyn tai suppailun tai melonnan pariin, kukin makunsa mukaan.

Frisbeegolf on Kuopion seudullakin suosittua puuhaa, niinpä kenttiä löytyykin peräti kymmenen kappaletta. Tahkon ja Puijon radat ovat lähellä muita aktiviteettejä, mutta muihinkin ratoihin kannattaa tutustua. Esimerkiksi Huuhanmetsä DiscGolfPark löytyy Niiralasta, Ruotsinkatu 35 ja Petoselta, osoitteesta Rautaniementie 73 pääsee kiertämään Peikkometsän frisbeegolfradan.

Lenkille lammen ympäri tai metsämaastoon

Puijon poluista löytyy korkeuseroja moneen makuun, liikkuipa sitten jalan tai pyörällä. Rullahiihtoon löytyy kolminkertaisen olympiavoittajan, maailmanmestari Iivo Niskasen mukaan nimetty asfaltoitu rullahiihtolenkki.

Valkeisenpuisto aivan keskustan tuntumassa on yksi Kuopion suosituimmista puisto- ja virkistysalueista. Puiston keskiössä sijaitsee Valkeisenlampi, jota kiertää noin kahden kilometrin mittainen esteetön rantareitti. Kesällä Valkeisenpuistosta lammen ympäriltä löytyvät muun muassa uimaranta, beach volley -kenttä sekä monitoimikenttä.

Valkeisenpuisto on monipuolinen liikuntapaikka.

Punttisali ja padelia puistossa

Väinölänniemellä, Hannes Kolehmaisen patsaalta kivenheiton päästä löytyvät niin tennis- kuin padel-kentätkin sekä hieno ulkokuntosali monipuolisine laitteineen. Niissä hikoiltuaan on näppärä siirtyä viereiselle uimarannalle, missä voi uida ja pelata beach-volleytä melkein aitojen palmujen katveessa.

Erikoisvinkkinä aktiivilomailijalle pari Kuopion speciaalia. Kauppakeskus Apajasta torin alla löytyy Sisu Iron Axe, missä pääsee treenaamaan kirveenheittoa! Jos kirves ei osu ja muutenkin päivän puuhat alkavat pänniä, ei hätää. Osoitteessa Siikaranta 13 palvelee Raivohuone Ärräpää, missä pääsee purkamaan tunteitaan, vaikka hajottamalla faksin tai ruhjomalla taksin tai muuten vaan riehumalla. Valvotuissa oloissa tapahtuva remuaminen kääntää nopeasti mielialan uuteen suuntaan.

Väinölänniemeltä löytyy ulkokuntosali monipuolisine laitteineen.

Suppailu on hyvää kuntoilua, joka muodossaan. Keskivartalon lihakset tekevät töitä rauhallisellakin vauhdilla ja tasapaino kehittyy. Lautoja vuokraa muun muassa Kuopion Seikkailukeskus osoitteessa Makasiininkatu 2, Kuopio ja Kunnonpaikka Vuorelassa. Huom! Kunnonpaikasta saat XPress-kupongilla 15 prosentin alennuksen vuokrattavista vesiaktiviteeteista. Kuvassa Milla Uusitalo Kuopion Intersportista  suppailee Väinölänniemen tuntumassa.

Kuopion Seikkailukeskuksen Eetulta melominen onnistuu vaikka kuiviltaan, mutta mukavampaa se on vesillä!