Valikko Sulje

Maisemia ja näköaloja

Kun oikein kauas katsotaan, kiivetään tietenkin Puijolle. Mäen korkeus on noin 150 metriä Kallaveden pinnasta ja 232 metriä meren pinnasta mitattuna ja sen huipulle 1963 rakennettu torni itsessään vielä 75 metriä. Hyvällä säällä tornista näkee koko laajentuneen Kuopion yli ja osan naapurikunnistakin. Huonolla säällä katse kannattaa tarkentaa lähemmäs, eli vaikkapa laadukkaan ravintolan antimiin.

Lue lisää...

Parhaat keinot tylsistymisen ehkäisemiseen

Kun lapsilta kysyy mieluisinta kesäpuuhaa, ykköseksi nousevat lähes poikkeuksetta uiminen ja jäätelön syöminen. Molemmat perustarpeet täyttyvät Kuopion kuuluisimmalla ja suosituimmalla uimarannalla Väinölänniemellä. Se on ollut kuopiolaisten kesäklassikko vähintään viimeiset 120 vuotta. Pitkän ja matalan hiekkarannan ohella uimastadionilla on hyppytorni ja kaksi rantalentiskenttää. Ja tietenkin myös jäätelökioski!

Lue lisää...

Koko perheen kesä-Kuopio

Tässä tarinassa Marjatta ja Tapio ovat ruuhkavuosia elävä pariskunta, joiden elämänrytmin hyvin pitkälle sanelevat heidän lapsensa Tellervo, Pellervo ja Mielikki. Heistä Pellervo on ehtinyt jo esiteini-ikään, mikä tarkoittaa yleistä oppositioasennetta suhteessa vanhempiin. Tellervo on alakoululainen ja hyvin temperamenttinen luonteeltaan. Pellervon kanssa hänellä on pientä kärhämää harva se päivä. Mielikki puolestaan on vielä siinä iässä, etteiLue lisää

Lue lisää...

Shoppaillaan Savon pääkaupungissa

Kesäinen Kuopion shoppailukierros on luontevinta aloittaa Suomen parhaaksikin valitulta torilta, eli Kuopion kauppatorilta. Savolaiset ovat vaatimattomasti nimenneet sen mualimannavaksi eli selkosuomeksi maailman napa, eikä ihme. Nykyisellä paikallaan jo 1850-luvulta sijainnut tori on todennäköisesti myös Suomen suurin, kestäähän sen ylittäminen jopa tuntikausia. Ei matkan, vaan reitin varrelle väkisinkin osuvien juttukaverien vuoksi.

Lue lisää...

Liiku ja seikkaile

Kuopion seudulla varsinaisia golfkenttiä löytyy Tahkolta useampikin ja lähimpänä Kuopion Kaupunkia Siilinjärven Tarinagolf. Vielä lähempänä Kuopiota eli Vuorelassa, Kunnonpaikassa, päästään niin mini- kuin frisbeegolfin, suppailun ja padelin pariin. Hikisten kierrosten päälle maistuvat kylpylähotellin savusaunan löylyt.

Lue lisää...

Aistinautintoja ja hengenravintoa

Juho Rissasen Kuopijo -mobiilipelissä kuljetaan pitkin Kuopion keskusta-aluetta taiteilijan lapsuuden tapahtumapaikoilla. Pelissä tehdään hauskoja tehtäviä erilaisilla rasteilla, joiden kautta tutuiksi tulevat muun muassa markkinahumu ennen vanhaan sekä silloinen lasten elämänmeno. Samalla historia tulee eläväksi nykypäivässä vanhojen valokuvien ja muuttuneen kaupunkikuvan myötä. Pelaamiseen tarvitset vain mobiililaitteen ja ulkoiluvaatetuksen. Kirjoita verkkoselaimesi hakukenttään ”play.seppo.io” ja anna koodi FDA997.Lue lisää

Lue lisää...

Katusoitto kuuluu Kuopion kesään

Jone Peckarin on kokenut muusikko, joka on jo useamman vuoden ajan panostanut vahvasti katusoittoon. – Katusoitto oli kiinnostanut jo pitkään, mutta rohkeutta piti kerätä kauan ennen kuin uskaltauduin pelkällä kitaralla ja mikillä varustautuneena torille soittamaan. Alkujännitys helpotti, kun huomasin miten kivasti kuopiolaiset katusoittoon suhtautuvat. Ihmisten kohtaaminen on tässä puuhassa mieluisa elementti, se suorastaan koukuttaa katusoittoon,Lue lisää

Lue lisää...

Menojalka vie terassille

Jos matkailija on majoittuneena, vaikka tasokkaassa Lapland Hotels Kuopiossa, voi hän aloittaa terassiretken hotellin Lounge Barin terassilta ennen kuin käppäilee Puijonkatua ylös tullakseen kauppatorille. Sen nurkalta löytyy heti Mualimannapa, joka etenkin aurinkoisella säällä on yksi kuopiolaisten suosikkipaikoista imaista kylmä virkiste. Toinen kestosuosikki on Salacavala kauppahallin kupeessa.

Lue lisää...