Valikko Sulje

Menojalka vie terassille

Kippis kesälle! Tässä otetaan raikkaat maljat Lapland Hotelsin Lounge Barin terassilla.

Useimmat meistä käyvät kesällä terassilla ainakin kerran, monet sään salliessa hyvinkin usein. Kuopiossa terassielämä on verrattoman vilkasta. Terasseja löytyy isoja ja pieniä, aurinkoisia ja varjoisia, musiikilla ja ilman.

Jos matkailija on majoittuneena, vaikka tasokkaassa Lapland Hotels Kuopiossa, voi hän aloittaa terassiretken hotellin Lounge Barin terassilta ennen kuin käppäilee Puijonkatua ylös tullakseen kauppatorille. Sen nurkalta löytyy heti Mualimannapa, joka etenkin aurinkoisella säällä on yksi kuopiolaisten suosikkipaikoista imaista kylmä virkiste. Toinen kestosuosikki on Salacavala kauppahallin kupeessa.

Salacavalan terassilla nautitaan niin kahvit kuin cavatkin.

Kauppakadun terassitunnelmaa

Terassitunnelmat alkavat tiivistyä, kun matka jatkuu torin itälaitaa kohti Kauppakatua. Pancho Villan terassilla riittää ruokailijoita ja heti naapurissa Teerenpeli palvelee uniikilla juomavalikoimallaan.

Kauppakadun toisella puolella tarjoaa terassielämää Greasy Spoon vieressään Feast&Fame, mistä onkin vain muutama askel Nousun terassille. Tämä Kauppakadun pätkä onkin varsinainen terassikierroksen kiriosuus, sillä terasseja on vieri vieressä.

Nousua seuraavat Jolene ja Gloria, jolla on kadunvarsiterassin lisäksi myös upea sisäpihaterassi sekä Ale Pub, kukin omilla tarjouksillaan. Kadun toiselta puolelta löytyy olutravintola Hophaus.

Mukavaa juttuseuraa löytyy takuuvarmasti kaikista kohteista.

Purtavaa Pancholta!

Makuja ja maisemia

Tässä vaiheessa kierrosta ei pelkkä suora kävely Kauppakadulla enää maita, vaan tekee mieli poiketa lähikaduillekin.

Usein Kuopion parhaaksi terassiksi on valittu Kummisedän terassi, se löytyy aivan läheltä osoitteesta Minna Canthin katu 44. Toinen mainio terassi on osoitteessa Vuorikatu 24. Apteekkari SKY -terassilta on mukava tarkkailla ydinkeskustan vilinää ilta-auringon lämmössä. Jos taas viihtyy mieluummin varjossa, löytyy Apteekkarin vierestä lupsakan meiningin Mini Pubi.

Kulinarismia ja kulttuuria

Mini Pubilta matka jatkuu Kirjastokadun kautta oikaisten takaisin kohti Kauppakatua ja sille matkalle osuu Kings Crown.

Kuninkaankadulle käännyttyä on heti vastassa Kauppakadun toinen terassitihentymä. Ensin suosittu Malja, sitten Kauppakatu 25-27 eli Isä Camillon patio ja Pannuhuone Gust.Ranin, jonka terassilla on myös elävää musiikkia ja stand upia aika ajoin. Kulman takana palvelee muuten kiva kahvilaterassi. Kahvila Kantti on Kuopion museon yhteydessä.

Gust.Ranin on erikoistunut drinkkeihin.

Sataman terassit

Terasseja riittää ennen kuin Kauppakatu Kallaveteen päätyy. Tapahtuma-alue Muuntamon Piha on enemmänkin kuin terassi. Lähempänä rantaa on Kuopion vanhin kivitalo ja siinä toimiva Sataman Helmi. Senkin terassilla kesäaikaan musisoidaan kuten Muuntamollakin.

Satamapuiston takana Kauppakadun varrella on Kalla Lounge ja sen aurinkoinen terassi, naapurinaan Wanha Satama. Sitten onkin aika pistää isompi bilehihna päälle ja siirtyä iltaohjelman pariin Albatrossiin ja sen terassille.

Jos seuraavana päivänä ei muista kaikkia paikkoja, on kertaus suositeltava toimenpide, ja sen voi aloittaa vaikka ravintolalaivojen, saunamaailma Luodon terasseilta tai toisesta saunapaikasta Saanalta, joka sijaitsee Bellan rannassa kuten myös Lignell & Piispasen vierailukeskus.

Lignell & Piispanen vierailukeskus sijaitsee osoitteessa Siikaranta 20. Vierailukeskuksessa on matkailijoille tarjolla elämyksiä kaikille aisteille.