Juho Mustonen panostaa selkeään, pohjoismaiseen makumaailmaan.
Kauppakadulla, entisen Carlsonin kiinteistön kakkoskerroksessa, perinteisellä ravintolapaikalla avasi vuoden alussa ovensa ravintola Jistro. Yrittäjä Juho Mustonen kertoo uuden ravintolan selkeästä toiminta-ajatuksesta: hyvää, pohjoismaista ruokaa bistromeiningillä lounasaikaan.
– Pohjoismaisuus on ruoka-ajatteluni keskiössä, vaikka muuten liikuttaisiinkin laajemmalla alueella. Hyvä esimerkki on kanafajitas, joka tehdään tortillan sijasta rieskaan, Juho kertoo ja lisää myös kotimaisten klassikoiden kuuluvan Jistron suosikkiannoksiin. Laadukas bistrolounas syntyy vaikkapa makaronilaatikosta, kun se tehdään hyvin ja mukana on hieman ekstraa.
– Listamme ovat selkeitä, tulkkia ei tarvita. Annosten nimet ovat tuttuja, mutta maut antavat mahdollisuuden yllättyä iloisesti. Simppeliä ja konstailematonta, hyvää läheltä – näillä periaatteilla mennään myös lauantain brunsseilla. Jistrossa on vahvaa osaaminen myös pihvien suhteen ja lounaalla kannattaa kysäistä päivän kasvisvaihtoehto, Juho vinkkaa.