Valikko Sulje

Puijon ja pation kautta terasseille

Isä Camillon pation, Pannuhuone Gust.Raninin ja Kahvila Kantin väki Meiju Tirkkonen, Sanna Pasanen, Anna Antinjuntti, Juha Meriläinen, Niina Huttunen ja Eeva Mertanen toivottavat kesäkansan tervetulleiksi viihtymään Kauppakadun terassisuoralle. Kolme erilaista ravintolaa tarjoaa huippumakuja, elämyksiä ja mukavaa seuraa.

Isä Camillo, Pannuhuone Gust. Ranin, Musta Lammas ja Puijon Maja, Torniravintola sekä Tornikahvila ovat valmiina palvelemaan kesäkauden asiakkaita läheltä ja kaukaa. Tänä kesänä nautitaan auringosta ja terassielämästä, lähiruoasta ja -juomasta niin Puijolla kuin Kuopion keskustassakin.

Isä Camillon patio on kesäterassien aatelia keskellä kaupunkia, Snellmaninpuiston vieressä Kauppakadulla. Ruoka- ja ravintolayhteisö Toptaste kysyi toukokuussa lukijoiltaan, mitkä ovat Suomen parhaat terassit ja satojen ehdotettujen joukossa Isä Camillo noteerattiin kymmenen parhaan terassin terävimpään kärkeen.

Isä Camillon patiolla on rennon iltaelämän lisäksi tarjolla myös lounasta aina sään salliessa. Kodikas miljöö, maukas ruokalista, laaja juomavalikoima ja aitosavolainen ammattitaitoinen ja rento asiakaspalvelu takaavat viihtyisän vierailun pation lehmuksien alla.

Kauppakadun terassisuoralla heti Isä Camillon vieressä on Pannuhuone Gust.Raninin terassi. Kodikkaasti sisustetulla terassilla nautitaan hyvistä juomista hyvässä seurassa ja tänäkin kesänä terassi on yksi suosituimmista keikkapaikoista. Elävä musiikki, stand up ja DJ-ammattilaisten luoma live-tunnelma on tunnettu jo muuallakin Suomessa.

Pannuhuone Gust. Raninin terassilta näkee jo seuraavan kohteen, Kahvila Kantti avasi ovensa kesäkuussa. Idyllinen kahvila Kuopion museon ja kirjaston välissä Museokadulla tarjoaa lähiseudun raaka-aineisiin ja luomuun pohjautuvia herkkuja. ”Pariisilaisen kulinaristin savolaisessa mummolassa” voi nautiskella laatukahvista, maittavasta lounaasta ja muista herkuista myös terassilla.

Puijo on aina auki

Puijolla heinäkuu on todellista täyden palvelun aikaa. Niin Puijon Maja, Tornikahvila kuin Torniravintolakin ovat auki seitsemän päivää viikossa. Ravintolapäällikkö Sari Masanen kertoo, että Puijon Majan noutopöytä siirtyy kesätauolle juhannuksen jälkeen, mutta uudistuneelta bistrolistalta lounasta on saatavilla puoli yhdestätoista kahteen annoksina.
– Lohikeitto ja viikoittain vaihtuvat salaatit ja burgerit maistuvat varmasti niin matkailijoille kuin lounasajan vakioasiakkaillemmekin. Tälle kesälle avasimme myös laajennetun terassin, mikä onkin muuten Kuopion korkeatasoisin kun korkeuseroja katsotaan.

– Kesätunnelmaa riittää, onhan meillä terassin vieressä jäätelökioskikin, Sari naurahtaa ja muistuttaa että Puijolle pääsee nyt helpommin kuin koskaan.
– Hop-on Hop-off -bussit aloittavat liikennöinnin Puijolle 28.6. ja ajavat aina elokuun loppuun kuusi reissua päivässä. Lisäksi Kuopion liikenteen bussilinja 10 kulkee nyt Puijon kautta. Eli eikun kyytiin ja Puijolle!

Musta Lammas tarjoaa oman pellon antimia

Gastronomisen seuran Chaine des Rotisseurs’n kilpiravintola Musta Lammas Satamakadulla on palannut kesän tultua normaaleihin aukioloaikoihinsa eli ravintola on auki tiistaista lauantaihin kello 17 alkaen. Oma pelto ravintolan katolla ja upeat lähialueen tuottajat sekä keräilijät tuottavat Mustalle Lampaalle maailman parhaita raaka-aineita maukkaimpiin elämyksiin.

Ravintolapäällikkö Anu Heiskanen toivottaa herkkusuut tervetulleiksi kuopiolaisen ravintolakulttuurin kiistattoman klassikon palveluiden äärelle.
– Ruokavuoden eri sesongit, pohjoissavolaiset metsät, pellot ja puhtaat järvet ovat keittiön tärkeimmät innoituksen lähteet. Näistä syntyy upeita ruokaelämyksiä, ja vaikkapa yllätysmenu on oivallinen tapa nauttia alueemme parhaista raaka-aineista loihdituista annoksista.

– Keittiömestarimme Jere Hakkaraisen johtama keittiötiimi pistää todellakin parastaan, eli tänäkin kesänä on luvassa unohtumattomia makuiltoja, Anu lupaa ja muistuttaa että pöytävaraus on mitä suositeltavin.

Mustan Lampaan tiimi on valmiina kesään! Ylärivissä Jaakko Ruuskanen, Jere Hakkarainen, Aleksi Ahonen, Alma Syrjänen ja Mirja Korhonen sekä eturivissä Jonna Nissinen, Moona Korkalainen ja Anu Heiskanen.

 

Tekijät tutuksi

Antti Talvinen

Ravintolapäällikkö Antti Talvinen, Pannuhuone Gust. Ranin ja ohjelmaravintola Maxim.
”Olin jo vuosia sitten Ravintolamestareiden hommissa, mutta tuorein pätkä alkaa vuodesta 2018. Työ merkitsee minulle tiettyä kunnianhimoa alaa ja itsensä kehittämistä kohtaan. Haluan aina oppia uutta ja haastaa samalla itseäni. Kyllästyn nopeasti, jos homma alkaa käydä liian helpoksi. Siksi teenkin myös opetustöitä ja vaikkapa reseptiikkoja Lignell&Piispaselle. Olen ylpeä ammatistani ja siirrän osaamistani mielelläni eteenpäin.

Pannuhuone Gust. Raninin kesä on suunniteltu perinteisen vetovoimaiseksi. Terassilla on monipuolista ohjelmaa stand upista elävään musiikkiin ja DJ-iltoihin. Olemme loihtineet uusia kesäisiä cocktaileja, joita kannattaa tulla testaamaan ja nauttimaan maukkaimmista elämyksistä. Pannuhuone täytti keväällä 20 vuotta ja ensi vuonna on tarkoitus juhlia oikein kunnolla, kun lopuistakin rajoituksista päästäneen.”

Puijon Maja
Puijontie 135, 70100 Kuopio
puh. 044 581 0455
Ryhmävaraukset, kokoukset ja
yksityistilaisuudet:
myynti@ravintolamestarit.net
044 581 0453

Torniravintola
Varaukset: 044 581 0455

Tornikahvila
puh. 044 581 0455
ravintolat@puijopeak.fi
www.puijopeak.fi/ravintolat

Ravintola Isä Camillo
Kauppakatu 25-27
puh. 017 581 0450, isacamillo.net

Ravintola Musta Lammas
Satamakatu 4
puh. klo 16 alkaen 017 581 0458
ravintola@mustalammas.net
mustalammas.net
myynti@ravintolamestarit.net

Kahvila Kantti
Museokatu 1
www.kahvilakantti.fi

Katso päivitetyt aukioloajat
www.ravintolamestarit.net