Valikko Sulje

Tekemällä oppii ja kokkaamalla kehittyy

Keittiömestari Jere Hakkarainen Mustasta Lampaasta ja opettaja Hannele Kärkkäinen PAOKilta kilistävät maittavalla mallas-pannacotalla. Gallá Kitchen & Barin ravintolapäällikkö Teemu Kurikka ja keittiöpäällikkö Samu Häkkilä vahvistavat onnistuneen annoshaasteen.Huippukokiksi ei tulla kirjoja lukemalla, nopeasti ja hetkessä. Kun intohimoa ja uteliaisuutta ruoanlaittoa kohtaan riittää, tuovat työvuodet tullessaan perusvarmuuden lisäksi taidon luoda persoonallisia annoksia. Kolme kuopiolaista ravintola-alan ammattilaista antoivatLue lisää

Lue lisää...

Kepeän arjen aineksia

Kevyesti kohtia arkea! Hedelmä- ja vihannesosastolta poimitaan ostoskoriin värikkäät raaka-aineet, Joni (vas.), Jyrki ja Henna muistuttavat.Etsitpä apua isoon tai pieneen nälkään, K-Supermarket Petoselta löytyy kaikki tarvittava.Huttusen kauppiasperhe: Jyrki, Virpi, Joni ja Jesse aloittivat Petosen Supermarket-kauppiaina kesän alussa. Sen jälkeen kaupalla onkin tapahtunut paljon. Muutokset näkyvät muun muassa uusissa tuotteissa ja esillepanossa sekä itsepalvelukassoilla. Eivätkä muutoksetLue lisää

Lue lisää...

Arjen luksusta ja pohjoisen tunnelmaa

Tilava, ammeellisella kylpyhuoneella varustettu Lapland Junior Suite on suosituimpia huonetyyppejä Lapland Hotels Kuopiossa, Miia Siltala ja Elena Chiksoeva kertovat. Asiakasta odottaa korkeatasoinen majoitus, monipuoliset juhla- ja kokoustilat sekä korkeatasoinen ravintola, joka loihtii pohjoisen raaka-aineista upeita ruokaelämyksiä paikallisella twistillä. Lapin tunnelma ja aidot pohjoisen maut luovat puitteet myös onnistuneille lähilomille. Lapland Hotels Kuopio sijaitsee kaupungin keskustassaLue lisää

Lue lisää...

Oodi alueellemme menu

Alkuruoat Sipulicappuccino ja FocacciaSipulicappuccino 400 g keltasipuli1,5 kpl valkosipulinkynsiä25 g voita½ tl sokeria4 dl lihalientä1 dl valkoviiniä5 kpl timjaminoksia1 laakerinlehti1 tl suolaaripaus mustapippuria rouhittuna1 dl kevytmaitoa Valmistus:Kuori ja viipaloi sipulit. Hienonna valkosipulit. Kuullota sipuleita kattilassa voissa viisi minuuttia. Lisää sokeri. Jatka kuullottamista vähintään puolen tunnin ajan välillä sekoitellen. Sipulikaramellisoituu pehmeäksi ja ruskeaksi. Lisää lihaliemi, valkoviini,Lue lisää

Lue lisää...

Rakkaudesta perunaan

Jari Venäläinen ja mukava löytö, sydämen muotoinen peruna. Annabella-lajikkeesta toisinaan löytyvä sydänperuna on haluttu peruna vaikkapa häiden pitopöytään!Jos suomalaisen pitäisi valita autiolle saarelle ruokatarpeita, olisi peruna yksi varmimmista valinnoista. Erilaisia perunalajikkeita on valtaisa määrä, ja eri ruokiin löytyy kuhunkin parhaiten soveltuvat lajikkeet.Peruna on paljon muutakin kuin muussia, ranskalaisia ja keitettyjä pottuja. Päätimme antaa Palvelualan OpistoLue lisää

Lue lisää...

Korkkarit kattoon!

Mustan Lampaan vakoojajännärin mielenkiintoinen henkilögalleria pistää neljän tunnin illallisella kannat kattoon riehakkaaseen 70-luvun malliin. Rooleissa ovat vasemmalta Anu Heiskanen, Antti Heikkinen, Janne Puustinen ja Tiina Naumanen.Nyt on viimeinkin tullut aika lähteä viihteelle, varata pöytä ravintolasta ja nauttia keittiön antimista ja laadukkaasta ohjelmasta. Musta Lammas ja Kokous- ja juhlatalo Kuopion Klubi ovat pikkujoulusesongin ja talven suosittujaLue lisää

Lue lisää...

Syypää sun hymyyn

Yhdessäolo on juhlaa, Jarkko (vas.), Mika ja Heikki (oik.), Kimmo ja Calle tuumaavat Noora-Emilia Pekkarisen tarjoillessa. On aika kokoontua yhteen läheisten ja ystävien kanssa pitkän tauon jälkeen. Juhlapalvelu Remar loihtii juhlista sinun näköisesi.Olipa kyse suvun merkkipäivistä tai kaveriporukan illanistujaisista, jo pelkkä yhdessäolo tuntuu juhlalta.– Pitkän tauon jälkeen ihmisten näkeminen ja kokoontuminen tuntuu juhlalliselta. Eikä muutaLue lisää

Lue lisää...

Lapin makuja Savon sydämessä

Tervetuloa maistamaan aitoja makuja pohjoisesta, Gallá Kitchen & Barin keittiöpäällikkö Samu Häkkilä (vas.) ja ravintolapäällikkö Teemu Kurikka toivottavat.Lapland Hotels Kuopio tarjoaa korkeatasoista majoitusta, monipuolisia juhla- ja kokoustiloja sekä pohjoisen raaka-aineita paikallisella twistillä hyödyntäviä ravintolapalveluita. Kuopiolaisuuden, Lapin tarinoiden ja aitojen pohjoisen makujen yhdistelmä on noussut niin matkailijoiden kuin kuopiolaistenkin suursuosikiksi.Menneen kesän ja kuluvan syksyn aika LaplandsLue lisää

Lue lisää...