Valikko Sulje

Pannuhuoneen juhlavuosi 20+1

Kesällä raikkaat cocktailit ja myös mocktailit maistuvat terassikansalle, Antti Talvinen kertoo. Ravintolamestareiden Isä Camillo -ravintola avattiin 1998 vuonna 1912 Suomen Pankin haarakonttoriksi rakennettuun kiinteistöön. Keväällä 2001 entinen talonmiehen asunto saneerattiin kellariravintolaksi ja Pannuhuone Baari & Terassi avasi ovensa saman vuoden huhtikuussa. Ravintola Pannuhuone Gust. Ranin – Olohuone & terassin 20-vuotista taivalta juhlitaan tänä kesänä teemallaLue lisää

Lue lisää...

Gallá Kitchen & Bar kutsuu terassikesään

Terassilla nautitaan hyvästä palvelusta, maukkaista ruoka-annoksista, raikkaista juomista ja kesästä! Lapland Hotels on Kuopio-matkailijan luottohotelli Lapland Hotels Kuopio tarjoaa korkeatasoisen majoituksen lisäksi myös monipuolisia juhla- ja kokoustiloja sekä ravintolan palvelut huippuluokan aamupalasta elämykselliseen yllätysmenuun. Gallá Kitchen & Bar on muutamassa vuodessa noussut Suomen parhaiden ravintoloiden valiojoukkoon. Keittiön loihtimat yllätysmenut ja herkulliset aamupalakattaukset ovat saaneet niinLue lisää

Lue lisää...

Lounasravintola Silta palvelee Tehdaskadulla

Kuopion lounasravintola Silta tarjoaa maittavaa lounasta Tehdaskadun upouusissa tiloissa. Tervetuloa tutustumaan, yrittäjä Sari Hallikainen toivottaa. Kesäkuussa Kuopion laadukkaat lounasravintolat ovat saaneet joukkoonsa uuden tulokkaan. Haapaniemen Tehdaskadulle avattiin Lounasravintola Kuopion Silta. Kuopion Haapaniemellä toimii lukuisia eri toimialojen yrityksiä. Uusi liike- ja toimitilakokonaisuus Qtio tarjoaa tilat monelle firmalle, joiden henkilökunnan ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan lounasaikaan.Lue lisää

Lue lisää...

Kesän herkkuhetket Kummisedän terassilla

Tervetuloa herkuttelemaan Kuopion ykkösterassille, toivottavat vuoromestari Kari-Pekka Mustonen ja ravintolapäällikkö Laura Tikkanen. Kesä-Kuopion varmoja vinkkejä on Ravintola Kummisetä ja sen upea, kaupungin parhaaksikin valittu terassi. Tänäkin kesänä terassi on niin kuopiolaisten kuin matkailijoidenkin suosittu kohtauspaikka, missä viihdytään hyvässä seurassa ja tietenkin tasokkaan keittiön annoksista ja kesäisistä juomista nauttien. Ravintolapäällikkö Laura Tikkanen kertoo kuluvan kesän tarjoavanLue lisää

Lue lisää...

Sampo on kesäkansan kohtauspaikka

Tervetuloa morjestamaan ja maistelemaan maukkaita kesäjuomia. Valikoimaa löytyy, Satu Poussa lupaa.Sympaattinen erikoisravintola on paitsi muikuistaan tunnettu ruokaravintola, myös suosittu seurusteluravintola. Kun syntyy ajatus poiketa kesäjuomille rennon suvipäivän ratoksi, on Sampon kynnys matala. Astu sisään yhteen Suomen vanhimmista ravintoloista!Viime vuoden lopulla Ravintola Sampon ravintolapäällikkönä aloittanut Satu Poussa kertoo tunnelmistaan hymy huulilla. Muutamassa kuukaudessa Sampo on paljastunutLue lisää

Lue lisää...

Aurinkoterassille torin kuppeeseen

Pancho Villalla on Kauppakadun ja Puijonkadun kulmassa yhteensä 100 terassipaikkaa. Pancho Villan sijainti on ihanteellinen, sillä ravintola löytyy Kauppakadun ja Puijonkadun kulmasta, suoraan Veljmies-patsasta vastapäätä. Sijainti palvelee myös terassikansaa, sillä molemmille kadulle levittäytyvä terassi takaa aurinkoiset olosuhteet. – 140 asiakaspaikan ravintolamme laajenee kesäksi ulos. Kauppadulla on 44 terassipaikkaa ja Puijonkadulla 56, Kari Vepsäläinen kertoo. AurinkoLue lisää

Lue lisää...

Savolaista lähimarjaa

Tuoretta kotimaista lähimarjaa, hernettä ja sieniä on myynnissä Citymarkettien sisääntulojen yhteydessä ja K-Supermarket Portissa, Timo Hoffrén kertoo. Makeat marjat ja herkulliset herneet voit ostaa kätevästi ostosreissun yhteydessä Kuopion Marja ja Vihannes Oy:n myyntipisteistä. Ne sijaitsevat K-Citymarket Kolmisopen ja Päivärannan sisäänkäyntien edustoilla sekä nyt uutena paikkana K-Supermarket Portin sisätiloissa. Kesäkauden aluksi myyntiin tulee ensiksi mansikka, sittenLue lisää

Lue lisää...

Mansikoita normaalissa aikataulussa

Kotimaisen ruoan arvostus on kasvussa, Jari Venäläinen kertoo.Marjatiloilla kesän sesonki osuu keskelle kauneinta kesää. Vuonna 2021 kesä oli aikainen, niinpä mansikoita päästiin laittamaan pakkaseen jo juhannuksena. Tänä vuonna ajoitus on perinteisempi.Yrittäjä Juha Nenonen Nenosen mansikkatilalta Suonenjoelta kertoo, että avomaan mansikoiden sesonki osuu heinäkuuhun. – Viime kesään verrattuna ollaan pari viikkoa jäljessä aikataulusta. Mutta suomalaiset ovatLue lisää

Lue lisää...

Järkiruokaa järvestä

Sakke Yrjölän kalataidetta on nähtävillä vuoden mittaan useissa näyttelyissä. Elokuun loppuun akvaariotalo Maretariumissa Helsingissä on kalamaalauksia ja serigrafioita. 13.6. – 3.7. Hauholla Vihavuodessa on näyttely Vuosien varrelta, kuvitusoriginaaleja ja pigmenttivedoksia.Kesällä on kiva laittaa ruokapöytään monenlaista kalaherkkua. Liian usein se on kuitenkin matkojen päästä tuotua ulkolaista kalaa, jonka taival lautaselle on kaikkea muuta kuin luonnonmukainen. KotimainenLue lisää

Lue lisää...

Saken reseptivinkeillä järvikalasta maittavia annoksia

Särkipuikot Tähän ohjeeseen sopivat esimerkiksi pienet lahnat, pasurit ja säyneet. Fileeraa ne ja poista kylkiruodot ja nahka. Leikkaa fileet pituussuunnassa kolmeen osaan, siten että fileen selkäpuolen lihasruodot katkeavat. Sekoita mausteet kalasuikaleiden joukkoon. Anna maustua vähintään puoli tuntia. Kaada joukkoon vehnäjauho ja sekoita. Kaada joukkoon rikkivatkattu muna kalapalojen joukkoon varovasti käännellen. Kaada korppu-maissimurska-sekoitusta kulhoon kalapalojen päälleLue lisää

Lue lisää...