Nyhtökanalla täytetyt liputtajan miniburgerit

Nyhtökana
4 kpl broilerin rintafilettä
1/2 l kanalientä
1 tl currytahnaa
pala inkivääriä
1 kpl sipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
(suolaa)

Nosta broilerileikkeet uunivuokaan, johon ne mahtuvat vieri viereen. Mausta kanaliemi currytahnalla. Kaada lientä vuokaan niin, että broilerit peittyvät. Lisää myös tuore inkivääri, sipuli ja valkosipuli vuokaan.
Kypsennä 125 asteessa noin 3 tuntia. Käännä leikkeitä muutaman kerran kypsennyksen aikana. Jäähdytä hieman kypsennyksen jälkeen. Revi haalea ylikypsäbroileri kahdella haarukalla tai sormin suikaleiksi. Sekoita joukkoon BBQ kastiketta välillä maistellen, kunnes maku ja kosteus on sopiva.

BBQ kastike
1 kpl sipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
1/2 l Coca-Colaa tai olutta
1/2 dl omenaviinietikkaa
3/4 dl chilikastiketta
2 dl ketsuppia
1/2 dl öljyä
2 rkl soijakastiketta
1 dl fariinisokeria

Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin tunnin ajan. Sekoita välillä, jotta kastike ei pääse palamaan kattilan pohjaan. Jos kastikkeen maku tuntuu liian voimakkaalta, sekoita joukkoon broilerien paistolientä.

Sämpylät
5 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
ripaus sokeria
n. 10 dl sämpyläjauhoja
0,5 dl öljyä
Lämmitä neste käden lämpöiseksi. Lisää suola, sokeri ja hiiva. Alusta jauhot taikinaan ja lisää öljy loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota puolisen tuntia. Muotoile taikinasta pieniä sämpylöitä, kohota ja sivele sämpylöiden pinta vedellä, ripottele päälle siemenet. Paista 200 asteessa n. 10 min.
Leikkaa sämpylät kahtia ja paahda ne leivänpaahtimessa tai uunissa pellillä. Täytä miniburgerit salaatinlehdellä, nyhtökanalla, chilimajoneesilla sekä tomaatti- ja punasipuliviipaleilla.