Jo yksistään Apaja tarjoaa nykyisellään melkoisen kattauksen kauppoja ja ravintoloita, ja moninkertainen määrä on saavutettavissa kelivapaasti muutamassa minuutissa torin ympäriltä, Anna Pitkänen muistuttaa.

Toriparkki on helppo ja vaivaton tapa pysäköidä Kuopiossa

Kuopion ydinkeskustassa pysäköinti onnistuu joustavasti Toriparkissa. Torin laidan palvelut ovat muutaman askeleen päässä. Asioimaan pääsee nopeasti ja helposti, sateista ja pakkasesta piittaamatta.

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen asioi paljon Kuopion ydinkeskustassa. Hänen ei tarvitse pohtia mihin autonsa pysäköi ja riittääkö parkkiaika tai käynnistyykö ajopeli paukkupakkasilla. Pitkänen on jo jonkun aikaa ostanut säännöllisesti kuukausikortin Toriparkkiin.
– Tämä on ylivoimaisen kätevä tapa pysäköidä keskustassa. Tilaa löytyy ja väljyyttä, olosuhteet ovat hyvät aina ja torin alta pääsee asioimaan todella moneen paikkaan. Minulla käy työni puolesta paljon vieraita eri puolilta maailmaa ja Suomea. Toriparkkia ihastellaan aina sen optimaalisen sijainnin ja vaivattomuuden takia. 1280 parkkiruutua on aivan keskellä vilkkainta keskustaa. Tämä tosiasia meiltä kuopiolaisilta itseltämme joskus unohtuu. Toriparkin laajennus on ollut ruutukaava-alueen elinvoimaisuuden kannalta erittäin järkevä ratkaisu, Pitkänen summaa.

Liikennemäärät kasvussa koko ajan

Kuopiossa liikennemäärät ovat viime vuosina moninkertaistuneet, mutta pysäköinti on helpompaa kuin koskaan. Toriparkki on tullut kiinteäksi osaksi elinvoimaista kaupunkikeskustaa. Kuopion Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Ari Pääkkö kertoo Toriparkin kasvattavan koko ajan suosiotaan.
– Vuonna 2017 Toriparkkiin pysäköitiin yli 650 000 kertaa, edellisen kerran yli 600 000 kävijää oli vuonna 2009. Viime vuosi oli ennätyksellinen ja vuositasolla on nyt edetty tasaista noin 10 prosentin kasvuvauhtia. Esimerkiksi vuonna 2014 lukema oli 463 000 käyntiä, joka tulee muutaman vuoden sisällä tuplautumaan, Pääkkö ennustaa.

Helppo pysäköinti ohjaa ostoksille

Kuopion ydinkeskustan palvelut ovat helpoimmin tavoitettavissa toriparkin asiakkaille. Tavoitettavuus näkyy keskustan vilkastumisena. Torin alla oleva Apajakin on nyt palveluiltaan ja kävijämääriltään aivan eri luokkaa kuin valmistuessaan.
– Eivät ihmiset tänne pelkästä pysäköimisen ilosta aja, he ovat menossa ostoksille ja hoitamaan asioitaan. Muutaman minuutin säteellä on valtava määrä yrityksiä Sokoksesta Vihtoriin ja Apajaan sekä Sektorista Aapeliin, Carlsonille ja Torikulmaan. Helppo pysäköinti näkyy myös viereisten kauppakeskusten kävijämäärissä. Tilastot puhuvat selvää kieltään, Ari Pääkkö kertoo.

Vaivatonta tulla ja mennä

Toripysäköintiin pääsee valtatie 5:ltä sekä etelästä että pohjoisesta. Sisäänajoluiskat ovat Puijonkadulla ja ulosajoluiskat Haapaniemenkadulla. Etelän suuntaan pääsee ulos alimmasta kerroksesta. Pysäköintiä helpottavat selkeät opasteet sekä järjestelmä, joka tunnistaa pysäköinnin maksaneen auton rekisterinumeron ja avaa puomin automaattisesti. Toriparkki tulee säännöllisille käyttäjille tavallistakin edullisemmaksi, tarjolla on niin kuukausi- kuin viikon tai kahden kortteja. Myös viikonloppu- ja yöpysäköijille on omat korttinsa.

Toriparkissa ajetaan selkeiden opasteiden avulla.

p

Pysäköinti-info
Kauppakatu 45 (Kauppakeskus Apaja, Sokoksen pääty)
puh. 044 718 5155
ma – pe 7.30 – 17.00,
la – su suljettu
toripysakointi@kuopionpysakointi.fi