Pirjo Paldanius ja Kirsi Kämäräinen ehtivät istahtaa yhteiskuvaan hotellitoimien välillä. Hyvin startannut toiminta saa hymyn huulille kiireen keskellä.

Kesästä lähtien Kuopion rautatieasemalla toiminut Cafe Asema B&B on lyhyessä ajassa raivannut tiensä niin kuopiolaisten kuin kaupungissamme vierailevienkin sydämiin. Kodikas ja lämmin tunnelma sekä laadukkaat purtavat luovat kohteen, joihin matkamies ani harvoin maassamme törmää.

Hetkinen, olenkos minä nyt Kuopiossa ensinkään?”, kysäisi eräs herrasmies syksyllä laskeuduttuaan junasta ja kurkistaessaan tutun asemaravintolan ovesta sisään. Eikä ihme, kevään jälkeen on tapahtunut paljon. Uuden ilmeen ja tunnelman eteen on paiskottu töitä lujasti. Nyt Pirjo Paldanius ja Kirsi Kämäräinen voivat jo todeta, että tavoitteeseen on päästy. Yrittäjät ovat luoneet omalla persoonallaan ja luovilla sisustusratkaisuilla Cafe Asemalle kodikkaan ja lämpimän tunnelman, joka tunnetaan jo muuallakin Suomessa.
– Nykyään monet paljon matkustavat, esimerkiksi kauppaedustajat tai kiertävät kouluttajat, ovat kyllästyneet suurten hotelliketjujen standardi-ilmeeseen. He arvostavat keskeistä sijaintia, rauhallista yöpymistä ja aitoa kodikkuutta. Monelle on ollut yllätys, että tyylikkäästä historiallisesta asemarakennuksesta löytyy myös tasokasta majoitusta. Meille on helppo tulla ja helppo lähteä, raiteet kulkevat vierestä, yrittäjät kertovat.

Keitolle, kahville tai kirpparille

Cafe Asema ei kuitenkaan pyöri pelkästään matkustavaisten varassa. Myös itse kuopiolaiset ovat ottaneet uudet palvelut avosylin vastaan. Kahvilan puolelle tullaan aamupalalle, keitto-salaattilounaalle tai välipalalle. Kirsi Kämäräinen kertoo asiakkaita riittävän aukioloajan kaikille tunneille. Siihen on myös syynsä.
– Oman keittiön tuotteet ovat aina tuoreita ja varmasti maistuvia sämpylöistä leivonnaisiin, puuroista salaatteihin. Kunnon kahvilassa pitää kahvinkin olla laatutavaraa, RPS-kahvit ja espressot tekevät hyvin kauppansa. Ikivanha mielikuva asemaravintolan muovikääreisistä sämpylöistä ja pikikahvista joutaa meillä huoleti romukoppaan, Kirsi heläyttää ja muistuttaa, että Cafe Asema on paljon enemmän kuin vain kahvila.
– Kabinetissa onnistuvat kokoukset ja yksityistilaisuudet. Kirpparipäivät ovat olleet todella suosittuja ja niitä varmasti jatketaan. Meiltä matkalainen löytää myös huippulaatuiset tuliaiset Lapuan Kankureiden tuotteista Ushmaman laatulaukkuihin. Tuntuu että Cafe Asema ja sen kaikki palvelut majoituksesta ruokaan, uniikissa miljöössä ja aitosavolaisessa lämpimässä ilmapiirissä on otettu nopeasti omaksi. Positiivisen palautteen kannustamana jatkamme suurella sydämellä eteenpäin, yrittäjät kertovat hymyillen.

p

Cafe Asema B&B
Asemakatu 1, 70100 Kuopio
ma – pe 7 – 18, la – su 8 – 18
cafeasema@cafeasema.fi
guesthouse@cafeasema.fi
www.cafeasema.fi
Facebook Cafe Asema B&B
Instagram cafeasemakuopio