Jouni Virta ja Pertti Kontinen ovat vannoutuneita hybridi-autoilijoita.

Hybridiautossa on kaksi eri voimanlähdettä, polttomoottori ja sähkömoottori. Hybridiautot
kuluttavat polttoainetta perinteistä polttomoottoriautoa vähemmän, ne ovat äänettömiä sähkömoottorilla liikkuessaan ja ajo-ominaisuudet ovat ensiluokkaiset. Hybridi on tullut jäädäkseen myös savolaiseen liikenteeseen.

Hybridien edelläkävijä Toyota aloitti hybridiautoprojektinsa jo vuonna 1965. Ensimmäinen tuotantoauto oli vuonna 1997 markkinoille tullut Toyota Prius. Tänä päivänä jo yli 10 miljoonaa autoilijaa on valinnut Toyota-hybridin niiden taloudellisuuden, ekologisuuden ja äänettömyyden vuoksi. Myös Kuopion katukuvassa hybridiauto on yhä tavallisempi. Myös Kuopion katukuvassa hybridiauto on yhä tavallisempi. Savolaiset taksiautoilijat tosin ovat siirtyneet hybrideihin hitaammalla aikataululla kuin yksityisautoilijat, mutta poikkeuksiakin löytyy. Pitkän linjan taksiyrittäjä Pertti Kontinen siirtyi hybridiin jo viisi vuotta sitten.
– Hybridiauton valintaan viisi vuotta sitten vaikutti kolkuttava ekologinen omatunto. Olen ajanut ammatikseni vuosikymmeniä ja tuprutellut hiilijalanjälkeä hyvinkin oman osani. Halusin ekologisen auton ja kerroin siihen liittyvät reunaehdot myös täällä autoliikkeessä. Toyota Prius Plus oli jo tuolloin sarjassaan tekninen edelläkävijä kaikilta ominaisuuksiltaan. Myös seitsemän hengen tilat vastasivat toiveitani. Sama ajopeli on edelleen ajossa ja en ole valintaani katunut hetkeäkään, Kontinen painottaa.

Äänettömästi sähköllä

Jouni Virta on ajanut hybridi-Priuksella puolitoista vuotta. Virran Toyota erottuu liikenteessä edukseen tyylikkäästä ulkoasustaan, auton kyljessä komeilee japanilainen geisha aurinkovarjoineen. Kyydissä istuttaessa riittää puhetta myös kulkupelistä.
– Kun asiakas huomaa olevansa hybridin kyydissä, kysymyksiä riittää. ”Jaksaako vettee, siästääkö tällä ja onko se hypriiti iänettömämpi”. On ilo vastata kaikkiin myöntävästi,Virta kertoo.
Onko hybridissä sitten mitään huonoja puolia? Savolaiset taksimiehet vilkaisevat toisiaan myhäillen ja vastaavat yksimielisesti.
– Esimerkiksi satamassa ajellaan kesällä hitailla nopeuksilla. Hybridi kulkee silloin äänettömästi sähköllä. Kuljettajan on otettava tämä tarkoin huomioon, jalankulkijat eivät yksinkertaisesti vain kuule lähestyvän auton ääntä. Kyydissä ihmetellään, kun ääntä ei kuulu mutta maisemat vaihtuvat, Kontinen ja Virta paljastavat.


Perheyrityksen perinteitä ja hybridi-hypeä

Kuopion Autokauppa on perustettu vuonna 1961. Pitkän uran yrittäjänä tehnyt Aulis Miskala luovutti vuonna 2010 toimitusjohtajan tehtävät pojalleen Ville Miskalalle. Viestintäpäällikön tehtäviä hoitaa hänen sisarensa Leena Miskala. Kuopion Autokauppa yhdistää toiminnassaan vuosikymmenien kokemuksen ja toimialan jatkuvan kehityksen.
– Yhä useammin uusi ajopeli on hybridi, joiden osuus uusien autojen kaupastamme on jo yli puolet. Voisi puhua jopa eräänlaisesta hybridi-hypestä. Maailman johtavan autonvalmistajan Toyotan valikoima on todella kilpailukykyinen, Ville Miskala kertoo.
Kuopion Autokauppa ei ole saavuttanut vankkaa jalansijaa alueen automarkkinoilla pelkästään arvostetun laatubrändin ansiosta.
– On aina mukavaa palvella asiakasta, joka on ostanut ensimmäisen Toyotansa meiltä jo vuosikymmeniä sitten. Pitkät asiakassuhteet ja jatkuvuus ovat meille tärkeä ja arvokas asia. Meillä henkilökunta on kokenutta ja osaa hommansa, reipasta ja asiantuntevaa palveluasennetta arvostetaan. Siitä emme aio tinkiä jatkossakaan, Leena Miskala painottaa.

Ville ja Leena Miskala luotsaavat Kuopion Autokauppaa sisarusten hyvällä yhteispelillä.

p

Kuopion
Autokauppa Oy
Kallantie 11, 70340 Kuopio
puh. 017 364 2211
Automyynti
ma – pe 8 – 17, la 10 – 14
www.kuopionautokauppa.fi