Fysioterapia on vaivojen hoidon lisäksi myös oman terveyden ylläpitoa ja vaivojen ennaltaehkäisyä, yrittäjä Teemu Ilvesniemi muistuttaa.

Siilinjärven Fysikaalinen Hoitola on toiminut vuodesta 1981. Maaliskuussa monipuolista palvelua tarjoava yritys siirtyi Teemu Ilvesniemen omistukseen.

Uusi yrittäjä on otettu vastaan hyvin. Asiakkaat ovat tyytyväisiä, että palvelut säilyvät Siilinjärvellä edelleen. Siilinjärven Fysikaalinen Hoitola onkin kunnan suurin alan palveluiden tuottaja. Yrityksen koko mahdollistaa monipuoliset palvelut ja lämminhenkisen, henkilökohtaisen asiakaspalvelun. Kaikkiaan yrityksessä on kuusi työntekijää.
– Pystymme tarjoamaan asiakkaille palveluita monipuolisesti. Tarjoamme muun muassa kuntoutusta tuki- ja liikuntaelinvaivoihin. Meillä on myös vahva osaaminen neurologisten sairauksien ja vaikeasti vammaisten kuntoutuksesta. Kouluttaudumme jatkuvasti ja meillä jokaisella on oma erikoistumisalueemme, joten pystymme alkukartoituksen jälkeen tarvittaessa ohjaamaan asiakkaan myös kollegalle. Näin asiakas saa parasta mahdollista palvelua, Ilvesniemi kertoo.

Ennaltaehkäisyä pohjallisista

Suurin osa hoitolan asiakkaista on työikäisiä ihmisiä, mutta myös eläkeläiset satsaavat entistä enemmän terveyteen ja hyvinvointiin. Ilvesniemi muistuttaakin, että fysioterapia on myös ennaltaehkäisyä, ei pelkästään vaivojen hoitoa.
– Asiakkaat ovat aikaisempaa valveutuneempia ennaltaehkäisyn merkityksestä. Yhä useammin asiakkaat kysyvät, mitä he voivat itse tehdä kotona. Se on hyvä lähtökohta kuntoutukseen. Esimerkiksi pohjallisterapia voi ehkäistä selkä- ja polvivaivoja. Meillä onkin alan uusin tietotaito ja laitteisto käytössämme.

Huomio nuorten vaivoihin

Ilvesniemi kokee fysioterapia-alan tilanteen olevan hyvä. Ihmiset ovat kiinnostuneita hyvinvoinnistaan ja tietoa on saatavilla paljon. Hän kuitenkin toivoo, että lapsia ja nuoria tuotaisiin entistä enemmän ja aiemmin fysioterapiaan. Esimerkiksi polvi-, selkä- ja niskavaivat ovat yleisiä jo nuorilla.
– Paljon puhutaan nuorten liikkumattomuudesta, mutta tilanne ei ole yksioikoinen. Osa nuorista liikkuu hyvinkin aktiivisesti, jolloin voi tulla urheilu- ja rasitusvammoja. Osa taas ei liiku ollenkaan, jolloin syntyy myös ongelmia.
Olipa kyse nuoresta tai aikuisesta, fysioterapeutti voi auttaa turvallisesti ja fiksusti liikuntaharrastuksen alkuun. Esimerkiksi ruuhkavuosien jälkeen on tavallista, että liikunta aloitetaan liian rajusti.
– Fysioterapeutin ohjauksessa aloitus tehdään järkevästi, ja ennaltaehkäistään näin vammojen syntymistä.

p

Siilinjärven
Fysikaalinen Hoitola
Kasurilantie 6, 71800 Siilinjärvi
puh. 044 362 4114
hoitola@sfhl.fi
www.sfhl.fi
Myös Facebookissa