Puolen kilon kukkoja mahtuu Helena Ylihärsilän käsivarrelle vaikka kolme kerrallaan.

Kuopion kauppahallissa palveleva Ykkösherkku panostaa paikallisuuteen ja korkeaan laatuun. Erikoisuutena valikoimassa ovat näppärän kokoiset puolen kilon kalakukot.

Kalakukko on tunnettu menestystuote, varsinkin Kuopiossa. Kesäaikaan kauppa käy kahta vilkkaammin matkailijoiden ostaessa matkaevääksi ja tuliaisiksi perinneruokien klassikkoita. Usein ainoa hankaluus on kukon koko, ”liijan paljon hyvvee on ihanoo”. Kilon kukossa on purtavaa runsaasti ja monelle riittää puolikaskin.

Kukkoja joka lähtöön

Kauppahallin Ykkösherkussa myydään aitoja puolen kilon kukkoja, jotka on puolikiloisiksi leivottu ja sellaisina myyntiin pakattu. Helena Ylihärsilä kertoo pikkukukon olevan oivallinen pakkaus paikallisia makuja napakassa koossa.
– Puolen kilon kukko menee leipomolta kuluttajalle oikean reitin omana itsenään. Kokonaisessa kukossa maku ja muoto säilyvät oikeanlaisina, se on ihan oma itsensä eikä kilon kukosta leikattu puolikas. Ykkösherkusta voi tilata kukkoja myös erikokoisia ja halutuilla täytteillä vaikka suurempaankin pitopöytään, Ylihärsilä muistuttaa.

Juustoja juhlapöytään

Ykkösherkusta löytyy myös laaja valikoima erilaisia juustoja Suomesta, Hollannista, Ranskasta, Italiasta, Sveitsistä ja Espanjasta. Vaikkapa juhlapöytään erinomaisesti sopivat laatujuustot, kinkut ja salamit tulevat Ykkösherkulle suoraan valmistajilta ja maahantuojilta. Kokkausta vaille valmiit Komero-ateriapussit on nekin helppo napata mukaan Ykkösherkusta.
– Meiltä löytyy myös monipuolinen valikoima herkullisia hillokkeita juustojen kaveriksi. Tervetuloa maistelemaan, Helena Ylihärsilä toivottaa.

p

Ykkösherkku
Kuopion kauppahalli, 70110 Kuopio
ma – pe 9 – 17, la 9 – 15
puh. 040 762 1928
info@ykkösherkku.fi
www.ykkosherkku.fi
www.komerofood.fi
Olemme myös Facebookissa