Meiltä saa tulla kysymään neuvoa liikenneasioista, liikenneopettajat Jussi Kuokkanen (vas.), Sanna Niiranen ja Kimmo Kaltiala kannustavat.

Autokoulu Ajoälyn omia erikoiskoulutuksia ovat muun muassa kortillisten kertausharjoitukset ja älykkään ajotavan koulutus, jotka sopivat niin yksityisille kuin yrityksille.

Monilla autoilijoilla saattaa olla pitkä aika autolla ajamisesta tai jotkut liikennetilanteet tuntuvat heistä hämmentäviltä. Autokoulu Ajoäly on suunnitellut tätä varten kortillisten kertausharjoitukset.
– Lähdemme liikkeelle suunnittelusta ja keskustelusta, mutta ensimmäinen estehän on jo voitettu, kun pääsemme tähän aloitustilanteeseen, liikenneopettaja Jussi Kuokkanen esittelee.
Ennen ajamista käydään asiakkaan kanssa ennakkoon läpi hänen heikkoutensa ja vahvuutensa liikenteessä. Tehty suunnitelma viedään käytäntöön ajoharjoituksissa ja kotitehtävien avulla. Kertausharjoitusten ajot tehdään ensin mielellään kouluautolla ja sen jälkeen asiakkaan omalla autolla.
– Aikataulu voidaan sovittaa asiakkaan elämänrytmiin ja jaksottaa sopivasti, jotta koulutus on mahdollisimman tehokasta. Kertausharjoitus sopii oikein hyvin myös senioriautoilijoille.

Älykästä autoilua

Taloudellisuus ja turvallisuus ovat päivän suuntaus, ja älykkään ajotavan koulutus auttaa ennakoimaan liikkumisen kustannuksia elinikäisesti.
– Tämän koulutuksen tavoitteina ovat muun muassa parantaa liikenneturvallisuutta, ehkäistä onnettomuuksia, vähentää päästöjä ja samalla tietysti alentaa liikkumisen kokonaiskustannuksia, liikenneopettaja Kimmo Kaltiala mainitsee.
Jos autoilija on hankkinut pitkästä aikaa aivan uuden auton, vaikkapa hybridin tai sähköauton, sen tehokas ja oikeaoppinen käyttö voi vaatia ajotapaosaamisen harjoittelua.

p

Autokoulu Ajoäly
Kasarmikatu 2, 70110 Kuopio
puh. 044 019 6196
ma – to 10 – 16.30, pe 10 – 15.30
toimisto@ajoaly.fi
www.ajoaly.fi
Facebook, Instagram,
Snapchat, Youtube, Twitterot