Olli Luukkainen lastasi kärryn täyteen kuopiolaisia kalatuotteita.

Laadukas lähiruoka, aito paikallisuus ja pientuottajien kiinnostavat tuotteet ovat suuria trendejä kuluttajien keskuudessa. Edelläkävijänä Kespro tuo saman mahdollisuuden myös HoReCa-alalle. Kevään aikana Kesprossa on lanseerattu uusi Pientuottaja-toimintamalli, joka oikaisee monta mutkaa pientuottajan ja kuluttajan väliltä.

Kespro on valtakunnallinen toimija, jonka kuusi myyntialuetta, 13 HoReCa-tuotteisiin erikoistunutta noutotukkua ja reilut 500 työntekijää auttavat asiakkaita löytämään parhaat ratkaisut liiketoimintansa kehittämiseen. Uusin Kespron kehittämä toimintamalli kantaa nimeä Pientuottaja. Kuopion Kespro noutotukun tukkupäällikkö Olli Luukkainen on innoissaan uudesta toimintamallista.
– Pientuottajien tuotteet ja paikallisuus ovat jo pitkään tehneet vahvaa tuloaan markkinoille ja kysyntä kasvaa rajusti koko ajan. Lähiruoka-ajattelu on lyönyt läpi ja pientuottajien tuotteille on yhä laajemmat markkinat. Pelkkä paikallisuus ei tätä selitä, kyseessä on myös tuotteiden korkea laatutaso. Meillä on asiakkaina paljon catering-yrittäjiä ja ravintoloita, jotka panostavat keittiössään korkealuokkaisiin raaka-aineisiin. Heidän edustajiaan kohtaamme säännöllisesti pientuottajahyllyillä. Luukkainen kertoo myös että menestyneimmillä pientuottajilla on taustallaan kiintoisa tarina.
– Ravintoloitsija voi hyödyntää tätä ja kertoa myös omille asiakkailleen pientuottajan ja raaka-aineen tarinan osana palvelukokemusta ravintolassa. Asiakasta varmasti kiinnostaa mistä lautasella oleva liha tai kala on kotoisin tai millaisten vaiheiden jälkeen pienpanimon olut on syntynyt ja mihin sen aromit ja nimi pohjautuvat. Tämä on nykyään olennainen osa yhä elämyshakuisempaa ravintolakokemusta.

Pientuottaja löytyy nyt helposti

Jo jonkin aikaa työstettyä toimintamallia viedään Kesprossa vauhdilla eteenpäin. Kespron kautta toimitettavat pientuottajatuotteet löytyvät noutotukuista oman brändin ja värimaailman avulla. Keltainen Pientuottaja-logo Kespron tukun hyllyn reunassa kertoo, että nämä tuotteet tulevat lähituottajilta, jopa samalta paikkakunnalta. Tuottajia on tällä hetkellä mukana toimintamallissa jo satakunta.
– Käytössä on myös markkinointia tukeva verkkosivusto, josta asiakkaat saavat tietoa tuottajista. Google Mapsiin rakennetusta kartasta voi käydä tutustumassa alueittain pientuottajiin, kätevä palvelu löytyy sivulta www.kespro.com/tuotteet. Meillä Kuopion Kesprossa paikallisten tuotteiden löytyminen hyllystä on tärkeää ja erottuvuutta kehitetään edelleen. Haluamme omalta osaltamme olla tarjoamassa asiakkaillemme mahdollisuuden edistää alueellista ruokatuotantoa sekä tukea pohjoissavolaista ja itäsuomalaista yrittäjyyttä ja työllisyyttä. Mielestämme tie pientuottajan tilalta tai panimolta kuluttajalle tulee olla nykyistä vaivattomampi. Niinpä laajennamme koko ajan valikoimaamme ja tehostamme uutta Pientuottaja-toimintamallia. Uudet pientuottajat ovat tervetulleita neuvottelemaan yhteistyöstä kanssamme, Olli Luukkainen linjaa.

Kespro noutotukun avulla onnistuvat myös nopeat ja vaivattomat kokouspalvelut, asiakaspalvelupäällikkö Jukka Tuomainen vinkkaa.

p

Kespro
Kuopion Noutotukku
Tehdaskatu 14
70620 Kuopio
puh. 010 532 4632
ma – to 6.30 – 17, la 7 – 12, su 9 – 13
faksi 010 5324690
kespro.nt.kuopio@kesko.fi
www.kespro.com