Antti Heikkinen ja Tiina Naumanen.

Kaupungin hämyisin, syntisin ja salaisin salakapakka avaa ovensa valistuneille vierailleen eli hyvän iltaohjelman ystäville ravintola Mustassa Lampaassa marras-helmikuussa. Salakapakka on matka kieltolain aikaiseen Kuopioon. Silti kyseessä ei ole ruokateatteri, mysteeritehtävä, näytelmä, historialuento tai ravintolaillallinen, vaikka 1920-luvun Kuopio tuodaankin esille maukkaalla ja elämyksellisellä tavalla.
Ravintolamestareiden toimitusjohtaja Eeva Mertanen ja Tiina Naumanen Salakapakka-työryhmästä odottavat jännityksellä syksyn Salakapakka-iltoja.
– Tapasimme Tiinan kanssa vuosia sitten tarinallistamiskoulutuksessa. Jo silloin heräsi ajatus historiallisen miljöön yhdistämisestä kiehtovaan tarinaan aidossa miljöössä. Ajatus on nyt jalostunut konkretiaksi, Mertanen kertoo.
– Tavoite on irrottaa vieraat arjesta 1920-luvun tunnelmaan. Kokonaisvaltainen elämys tuo makuja kielelle, nähtävää silmille ja pureskeltavaa älynystyröille, Tiina Naumanen jatkaa.
Mikä ravintoloitsija Janssonia hermostuttaa? Mitä salattavaa on kapakkalaulajatar Gisellalla ja Lignell & Piispasen toimitusjohtaja Kotilaisella? Miksi Kuopion satamassa kelluu likööripulloja? Kuka onkaan Herra Alander? Ja kuinka Gustav Raninin haamu liittyy tähän kaikkeen? Näihin kysymyksiin saadaan, tai ollaan saamatta savolaisen tapaan, vastaus kun Salakapakan näyttelijät Antti Heikkinen, Tiina Naumanen, Janne Puustinen, Anu Heiskanen ja Satu-Paula Vilhunen pääsevät vauhtiin.
Salakapakka toimii klo 18 – 21.30 ja ensimmäisen kerran arvoituksia hyvän ruoan äärellä ratkotaan pe-la 2. – 3.11. Esityksiä on aina helmikuulle asti. Salakapakan on ohjannut ja käsikirjoittanut työryhmä Antti Heikkinen, Tiina Naumanen ja Janne Puustinen.
Lisätietoja illoista ja paikkavaraukset Mustasta Lampaasta, lippuja saa myös netistä osoitteesta kauppa.ravintolamestarit.net.

p

Musta Lammas
Satamakatu 4, 70100 Kuopio
puh. 017 581 0458
ravintola@mustalammas.net
www.mustalammas.net