Kun kaksi rehtiä urheilumiestä lyö kättä päälle ja tarttuu yhteisiin haasteisiin, on lopputulos enemmän kuin osiensa summa. Savon LVI-talon Heikki Luomi on vankka lentopallomies ja Iisalmen Putkiasennuksen Joni Juntunen taas moninkertainen eukonkannon sprinttikisan maailmanmestari.

Iisalmen Putkiasennus osti marraskuussa vähemmistöosuuden kuopiolaisesta Savon LVI-Talosta. Kahden vahvan toimijan liitto vahvistaa entisestään aidosti paikallisten toimijoiden uskottavuutta tiukasti kilpaillulla toimialalla.

Savon LVI-Talo Oy:n omistavat Heikki Luomi ja Reijo Ulmanen, joka työskenteli aikoinaan 17 vuotta Putkiasennus Oy:ssä. Entisessä tehtävässään toimitusjohtajana jatkava Luomi kertoo yrityskaupan olevan savolaisen järkeilyn tulos.
– Tätä kuviota ei todellakaan tehty hötkyilemällä ja pikaistuksissa, vaan pitkällisen harkinnan tuloksena. Yritykset ovat toisilleen tuttuja todella pitkältä ajalta. Iisalmen Putkiasennus on pitkän linjan perheyritys ja Juntuset toteuttavat jo toisessa yrittäjäpolvessa sellaisia periaatteita, jotka vastaavat myös meidän linjaamme. Yhteisen ajatusmaailman pohjalta on hyvä lyödä vahvuudet yhteen, molempien firmojen erikoisosaaminen terästyy ja samalla pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin. Putkiasennuksella on 42 työntekijää ja Savon LVI-Talo Oy:llä kolmisenkymmentä, palveluidemme toimitusvarmuus tehostuu samalla alueellisesti, Heikki Luomi linjaa.

Aidosti paikallinen

Myös Iisalmen Putkiasennuksen Joni Juntunen on toiveikas kahden tekijän liiton luomista uusista mahdollisuuksista.
– Meillä on vahva teollisuus- ja liiketilaosaaminen, Savon LVI-Talo puolestaan operoi paljon asuntojen uudisrakentamisen puolella. Tätä kautta pääsemme käsiksi isompaan markkina-alueeseen, josta puolestaan hyötyvät kaikki osapuolet. Henkilöstön työkuormaa voidaan tasata ja kolme kivijalkaliikettä Iisalmessa, Lapinlahdella ja Kuopiossa takaavat sen, että palvelu pelaa ja on toimitettavissa lähietäisyydeltä huomattavan laajalle alueelle. Sanalla sanoen, yhdessä olemme enemmän ja pystymme nyt tarjoamaan isompaankin projektiin kilpailukykyisen tarjouksen aitona pohjoissavolaisena tekijänä.
Alueen toimintakulttuuri on hallussa ja verkostot toimivia. Savon LVI-Talon porukka on tuttua ja henkilökemioista ei tulos ainakaan tule jäämään kiinni. Nyt ruvetaan porukalla hommiin, Juntunen linjaa.
Molemmat yritykset kuuluvat Hanakat-markkinointiketjuun, joka on LVI-alan Suomen suurin.

p

Savon LVI-Talo Oy
Tehdaskatu 24, 70260 Kuopio
puh. 017 279 8888
ma – pe 7.30 – 16.30
www.savonlvi-talo.fi
Myös Facebookissa