Työpaikkamme hyvä ilmapiiri välittyy myös potilaille, hammaslääkäri  Kirsi Karttunen ja hammashoitaja Satu Kaivaara kertovat.

Hammaslääkäri Kirsi Karttusen vastaanotto on toiminut Puijonkatu 9:ssä nyt viisi vuotta. Ovi on monelle tuttu, sillä samalla paikalla on ollut hammaslääkärin vastaanotto jo vuosikymmenten ajan.

Kirsi Karttusen vastaanotto on saanut potilailta myönteistä palautetta paitsi hellästä hoidosta myös leppoisasta tunnelmasta.
Karttusella ja hammashoitaja Satu Kaivaaralla on aina aikaa jutella potilaidensa kanssa. He ovat huomanneet, että tutustuminen vähentää jännitystä ja helpottaa erityisesti pelkopotilaita.
– Monet pelkopotilaat kyselevät esilääkitystä, mutta sitä ei yleensä tarvitse käyttää, kun luottamus syntyy, Karttunen kertoo.
Hyvään hammashoitoon kuuluvat myös neuvot omahoitoon.
– Voimme etsiä potilaalle esimerkiksi helppokäyttöiset puhdistusvälineet ja näyttää kädestä pitäen, miten niitä käytetään, Kaivaara sanoo.

Enemmän kuin hampaat

Suun terveys on olennainen osa ihmisen kokonaisterveyttä. Huono hoito voi johtaa tulehduksiin, jotka voivat aiheuttaa jopa sydänvaivoja.
Hampaiden reikiintymistä ja suun sairauksia ehkäisevät huolellinen kotihoito ja säännölliset käynnit hammashoidossa. Hammaslääkäri tutkii paitsi hampaat myös ikenet ja limakalvot.
– Sopiva käyntiväli suunnitellaan yksilöllisesti. Jonkun on hyvä käydä hammashoidossa useamman kerran vuodessa, mutta toiselle voi riittää tarkastus kerran kahdessa vuodessa, Karttunen toteaa.
Kirsi Karttusen vastaanotto kuuluu suomalaiseen PlusTerveyteen, jonka omistavat yrityksessä työskentelevät hammaslääketieteen ja lääketieteen ammattilaiset.

p

PlusTerveys
Puijonkatu 9
Puijonkatu 9 A, 70100 Kuopio
Ajanvaraus: 017 261 3728 tai netissä
Vastaanotto avoinna:
ma, ti, to 9 – 16, ke 11 – 18, pe 9 – 14
www.plusterveys.fi/kirsikarttunen